Musorujsag
Élő Eredmények
 

Amikor az Ajax így kezdett a BL-ben, a döntőig menetelt

m4sport.hu
Willian már a második legeredményesebb brazil labdarúgó a Bajnokok Ligájában.
A két gólszerző, Willian és Tammy Abraham Jorghino örül. EPA/ANDY RAIN

A labdarúgó Bajnokok Ligája H-csoportjának szerdai mérkőzésein mindkét találkozón idegenbeli siker született. A Chelsea a Lille vendégeként nyert, míg a tavalyi elődöntős Ajax a Valencia otthonában aratott háromgólos sikert.

Az amszterdamiak 16 egymást követő Bajnokok Ligája mérkőzésükön gólt szereztek, ők az egyetlen olyan csapat, amelyik képes volt erre és nem az öt topbajnokságban szerepel.A Valenciának ugyanakkor ez a második legsúlyosabb veresége a sorozatban a 2004-ben az Intertől elszenvedett 5-1-es zakó után.

A holland csapat megnyerte első két csoportmeccsét, amikor legutóbb így kezdtek a BL-ben, mindkétszer (1994/95 és 1995/96) a döntőig meneteltek.

A csoport másik meccsén a Chelsea Abraham és Willian találataival verte a Lille-t. Az első gól érdekesség, hogy 2012. március 14. óta ez volt az első londoni találat, amikor angol játékos passzát angol váltotta góllá.

Akkor John Terry passza után a jelenlegi menedzser, Frank Lampard volt eredményes. Ezúttal Tomori passzát lőtte be az éppen a meccs napján 22. születésnapját ünneplő Abraham. A második gólt jegyző Williannak ez volt 8. találata a BL-ben, nála többet csak Kaká rúgott a brazilok közül.

További tartalmak