Musorujsag
Élő Eredmények
 

Pochettino: Erre senki sem számított

m4sport.hu
A Bayern München és a Tottenham Hotspur edzője egyaránt a német csapat helyzetkihasználását méltatta a két csapat londoni BL-meccse után, amelyet a bajorok öt góllal nyertek.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Bayern idegenben egygólos hátrányból 7–2-re verte az előző szezonban döntős Tottenhamet a Bajnokok Ligája második fordulójának keddi játéknapján.

Niko Kovac, a bajorok vezetőedzője a két csapat közötti különbségről úgy vélekedett, hogy az ő lövéseikből szinte kivétel nélkül gól lett, ellenfelüknek viszont az első félidőben három hatalmas helyzete is volt, de ezeket Manuel Neuer hárította. Nagyszerű este volt ez a Bayern München, és az egész német labdarúgás számára. Ilyen játékot produkálni egyedülálló dolog – mondta a horvát szakember.

„Nyilvánvalóan meglepődsz, amikor hét gólt szerzel, de szinte minden lövésünk bement. Az első félidőben a Tottenhamnek három hagy helyzete is volt, de Manuel Neuer ragyogóan védett. Ma ez volt a különbség. A mi lövéseink bementek, de ha a Tottenham lövései is bemennek, valószínűleg nagy problémáink lettek volna. Ám ezúttal fordítva alakult. Szeretném megdicsérni az egész csapatot, nagyszerű volt az együttműködés, ilyen teljesítmény nem minden nap fordul elő.”

Mauricio Pochettino és Niko Kovac kézfogása a Tottenham–Bayern BL-meccs után 2019. október 1-jén (Fotó: EPA/Andy Rain)

A négy gólt szerző Serge Gnabryról azt mondta Kovac, hogy nem csak a támadásban nyújtott kimagaslót. „A hab a tortán Gnabry négy gólja volt. Nagyszerűen sikerült számára a mérkőzés, sőt minden bizonnyal ez volt az eddigi legjobb meccse a Bayernben. Azzal különösen elégedett vagyok, hogy védekezésben is sokat segített” – mondta.

A 24 éves német középpályás, aki kedd estig nem szerzett gólt a BL-ben, azt emelte ki a meccs után, hogy a Bayern a 7–2-es sikerével minden riválisának üzent, hogy komolyan számolni kell vele a végelszámolásnál. {Azt hiszem, most már minden együttes tudja, hogy a Bayern sosem áll meg. 3–1, vagy 4–2 után is visszavehettünk volna a tempóból, ám még többet akartunk” – mondta Gnabry, aki úgy emlékszik, legutóbb gyerekkorában szerzett egy meccsen négy gólt.

Mauricio Pochettino, a legutóbbi szezonban döntős Tottenham vezetőedzője szerint furcsa meccset játszottak, amelynek első fél óráját követően annyira elégedett volt együttesével, hogy a szezonban akkor érezte magát legjobban az oldalvonal mellett. „Nagyon jól kezdtünk, 30 perc játék után senki nem számított erre. Az első félidő nagyon is rendben volt. Rendkívül pontosak voltak a kapu előtt, ahányszor csak eljutottak addig, gólt szereztek. Nagyon rossz érzés, de de együtt kell maradnunk, erősnek kell lennünk és továbblépnünk.”

Pochettino szerint játékosai harcoltak, és tulajdonképpen a 83. percben esett ötödik gólig „meccsben voltak”, de a Bayernnek ezen az estén minden bement.

A BL B csoportjában két kör után a Bayern hat ponttal áll az élen, míg a Tottenhamnek csupán egy pontja van és a negyedik. A Crvena Zvezda két ponttal, az Olimpiakosz pedig jobb gólkülönbségével előzi meg.

Az előző szezonban BL-döntős Tottenham történelmi vereséget szenvedett, öt góllal ugyanis még egyetlen angol csapat sem kapott ki hazai pályán, továbbá a Spurs lett az első angol együttes, amelyik hét gólt kapott európai kupameccsen.

További tartalmak