Musorujsag
Élő Eredmények
 

Courtois gyengébben teljesít a Realban, mint eddig bárhol

m4sport.hu
A spanyol csapatban több mint kétszer olyan rossz a kapott gól átlaga, mint a belga válogatottban.
Emmanuel Dennis, a belga Club Brugge játékosa (j2) gólt lő a spanyol Real Madrid kapusának, Thibaut Courtois-nak. MTI/AP/Manu Fernandez

A Real Madrid kedden 2-2-s döntetlent játszott hazai pályán a Brugge ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája második csoportkörében. A meccsen olyan történt, ami nem megszokott ezen a szinten. A hazaiak a szünetben kapust cseréltek. A belga Thibaut Courtois helyett a francia Alphonse Areola állt be. A hivatalos indoklás szerint beteg volt és szédült.

A csere akkor is furcsa, hiszen Courtois tavaly érkezett 35 millió fontért a Chelsea együttesétől. Ráadásul, mint a 2018-as világbajnokság legjobb kapusa.

A Real szurkolók azonban nincsenek vele kibékülve, hiszen az elmúlt egy évben rengeteget romlott a teljesítménye. A spanyol Marca kiszámolta, amióta a 27 éves kapus a madridiaknál véd, a csapat 1,37 gólt kap átlagban.

Ez az ő szintjén nagyon rossz, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a belga válogatottban 0,66-os átlagot produkált, míg korábbi klubjai közül az Atléticó Madridban 0,81, a Chelsea-ben 0,99 volt az átlaga.

A Brugge elleni két gólról ugyan nem tehetett, ugyanakkor az első fordulóban a PSG elleni találkozón Di Maria góljainál sokan úgy vélik, a korábbi Courtois védeni tudott volna.

További tartalmak