Musorujsag
Élő Eredmények
 

Szoboszlai: ez volt a legjobb meccs, amelyen valaha játszottam

mti
A magyar válogatott Szoboszlai Dominik szerint a címvédő Liverpool otthonában elszenvedett szerdai 4-3-as Bajnokok Ligája-vereség volt a legjobb futballmeccs, amelyen eddig pályára lépett.

A 18 éves középpályás az összecsapás után az európai szövetség (UEFA) honlapjának azt mondta: a második félidőben jobbak voltak az angol csapatnál. „Jó gólokat szereztünk és megmutattuk, hogy megérdemelten vagyunk itt a sorozatban. Büszkék vagyunk, de alakulhattak volna jobban is a dolgok, és akkor ponttal távozhattunk volna” – fogalmazott Szoboszlai, aki az első fordulóban góllal mutatkozott be a BL-ben.

A Liverpool–Salzburg meccs összefoglalója:

A 71. percben lecserélt játékos hozzátette, amikor 3-0-s hátrányba kerültek, változtattak a játékrendszerükön, az új felállásban pedig sokkal jobban teljesítettek.

Szoboszlai meccs utáni nyilatkozata:

Virgil van Dijk, a Liverpool védője közölte, nem a negatívumokra akarnak koncentrálni, és tudják, hogy jobbnak kellett volna lenniük. „Az első játékrész végén hitet adtunk nekik, a második félidőben pedig visszaengedtük őket a mérkőzésbe” – összegzett a holland légiós.

A másik magyar érdekeltségű összecsapáson a kapus Gulácsi Pétert és a védő Willi Orbánt foglalkoztató Leipzig két hatalmas védelmi hiba után kapott ki 2-0-ra a vendég Lyontól.

„Volt két ezerszázalékos gólhelyzetünk, ha azokat belőjük, nagyobb nyomás lett volna ellenfelünkön” – fogalmazott a vereséget követően a lipcseieket irányító Julian Nagelsmann. A vezetőedző szerint jó mérkőzést játszottak a Lyonnal, de elkövettek két olyan hibát, amelyek miatt megbűnhődtek. „Kétszer betaláltak, mert kétszer hibáztunk, nekünk pedig hiába voltak meg a lehetőségeink, nem tudtunk élni velük” – tette hozzá a szakember.

A szerdai BL-játéknap összefoglalója:

A két ziccert rontó csatár, Timo Werner úgy fogalmazott: ha belövi mindkét nagy helyzetét, másként alakult volna a találkozó. „Ezt a keserű pirulát most le kell nyelni, sajnos nem tudok változtatni a történteken. Remélem, legközelebb jobban megy majd, mert az eredmény ellenére szerintem jól játszottunk” – nyilatkozta Werner.

Két forduló után az E csoportban a Salzburg jelenleg négy ponttal második, míg a G csoportban a lipcseiek három ponttal állnak. Szoboszlaiék október 23-án a Napolit, míg Gulácsiék az orosz Zenitet fogadják.

További tartalmak