Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Real Madrid közleményben reagált, miért cserélték le Courtois-t

A Real Madrid közleményben reagált, miért cserélték le Courtois-t

m4sport.hu/Real Madrid
Kedden este szokatlan esemény történt a Santiago Bernabéu Stadionban: a Real Madrid – Club Brugge BL-mérkőzés szünetében lecserélték a hazaiak belga kapusát, Thibaut Courtois-t. Pletykák is felmerültek a kapussal kapcsolatosan, amire úgy érezte a klub, hogy egy közlemény formájában reagálni kell.

Iker Casillas 2015-ös távozása óta állandó téma a Real Madrid háza táján a kapuskérdés, habár a nyáron távozó Keylor Navasszal szemben komolyabb kifogást nem lehetett találni, alapvetően jól teljesített a királyiak kapujában.

Az legütősebb kritika vele szemben talán az volt, hogy nem egy Real Madrid-szintű kapus, magyarra úgy fordítható, hogy nem elég nagy név.

Thibaut Courtois viszont megfelelt ennek a „követelménynek”, 2018 augusztusában le is szerződtette az angol Chelsea egyesét a klub. A 2018/19-es szezonban mindketten lehetőséget kaptak, de az újonnan érkező belga némi elsőbbséget élvezett.

Courtois 35 mérkőzésen védett, tízszer érintetlen maradt a hálója, de így is 48 gólt kapott, ami nem kevés, persze ez nem csak az ő számlájára róható fel.

A Costa Rica-i 21 alkalommal léphetett pályára, hétszer kapott gól nélkül vonulhatott le, 21-szer volt kénytelen maga mögé nyúlni.

Nem kell matekzseninek lenni ahhoz, hogy a számok Navas mellett szólnak, de nyáron mégis távoznia kellett a csapattól.

Elégtétel lehetett számára, hogy a Bajnokok Ligájában új csapata, a Paris Saint-Germain egy csoportba került a Reallal és 3-0-ra nyert. A mérkőzés utáni kacsintása három gólt elszenvedő kollégája felé már-mát ikonikusnak mondható a futball történetében.

A PSG 3-0-ra verte a Realt, Keylor Navas odakacsintott volt (vesztes) csapattársa, Thibaut Coirtois felé (Forrás: The sports rush)

Courtois-nak ebben a szezonban sem megy jól. Nyolc meccsen 11 gólt kapott, csak kétszer nullázta le az ellenfeleket a madridiak szerelésében.

Érdekesség, hogy a belga válogatottban viszont kimagaslóan teljesít, ami akár kérdéseket is vethetne fel. Utolsó öt válogatott fellépésén nem kapott gólt, utoljára március 21-én az oroszok mattolták, egyetlen alkalommal.

Erwin Lemmens, a belgák kapusedzője sem érti igazán, mi az oka ennek a nagy különbségnek.

„Ő egy speciális srác, elég szokatlan, hogy nálunk a legmagasabb szinten képes teljesíteni, de ott (a Ral Madridban), mintha De Gea-szindrómában szenvedne. Ő egy hatalmas kapus, aki a Real Madridnak is szeretne örömet szerezni” – mondta a Vörös Ördögök kapusedzője Courtois-ról.

A nemzetközi sajtóban az is felmerült, hogy a hórihorgas belga a Real Madridban nem érzi jól magát, depresszióval küzd, de ezt a klub közleményében élesen elutasította.

Íme a közlemény:

A Thibaut Courtois-ról szóló bizonyos információval kapcsolatban a Real Madrid a következőket akarja állítani:

1. Hogy soha nem diagnosztizálták a játékosunkat állítólagos depresszióval, ezért ez az információ teljes mértékben hamis.

2. Thibaut Courtois betegségét diagnosztizálták és elkezdték kezelését akut gasztroenteritisszel, dehidratációval és elektrolit-egyensúlyhiánnyal, ami lehetetlenné tette a múlt keddi mérkőzés befejezését Club Brugge ellen.

3. A játékos kedvezően reagál a kezelésre.

Borítókép: Madrid, 2019. október 1. Emmanuel Dennis, a belga Club Brugge játékosa (k) gólt lő a spanyol Real Madrid kapusának, Thibaut Courtois-nak a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjának második fordulójában játszott mérkőzésen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2019. október 1-jén. MTI/AP/Bernat Armangue

További tartalmak