Bajnokok Ligája

Kloppnak nem tetszett a Szoboszlaiék edzőjéről készült videó

| Szerző: Pollák Márton
A Liverpool menedzserét, Jürgen Kloppot nem igazán hatotta meg az a videó, amelyen a Salzburg trénere, Jesse Marsch szenvedélyes félidei beszéde látható/hallható, arra azonban egyértelmű választ adott, mit tenne, ha róla ilyen felvétel készülne.

Az osztrák bajnok mestere 3–1-es angol vezetésnél döntött úgy, lelket ráz csapatába.

„Először is, hány taktikai szabálytalanságot követtünk el? Talán kettőt? Ez nem egy barátságos meccs srácok, a Bajnokok Ligájában vagyunk. Sokkal keményebben kell játszanunk. Emellett könyörtelennek kell lennünk Van Dijkkal, mert túlságosan is tiszteltük az első félidőben.”

„Erősek? Igen. De ez nem azt jelenti, hogy feltett kézzel kell a pályára lépnünk ellenük, hogy nem küzdhetünk, szerelhetünk, ha tudunk. Érezniük kell, hogy minden pillanatban ott lihegünk a nyakukban, hogy azért vagyunk itt, hogy megmérkőzzünk velük. Csavarjuk fel a tempónkat, vegyük elő az akaraterőnket és küzdjünk! A második félidőben magabiztosabban és elszántabban kell pályára lépnünk. Láthattuk, hogy erősek, de tudunk jobban focizni és életet lehelni a játékunkba. Önbizalom és fizikum, ez most erről kell szóljon.”

A szónoklat jól sikerült, a második játékrészre nagyon felszívta magát a Szoboszlai Dominiket is felvonultató osztrák bajnok, amely a 60. percben egyenlített, a meccset azonban Mohamed Szalah második góljának köszönhetően a Liverpool nyerte.

Marsch és csapata a meccs után rengeteg dicséretet kapott a szurkolóktól, a felvétel pedig futótűzként terjedt a neten. Egy riporter megkérdezte Kloppot, mit szólna, ha hasonló helyzetben őt is lefilmeznék az öltözőben.

A német tréner közönyös arccal így felelt: „Ha a Liverpoolnál hasonló helyzetben ilyen videót készítenének rólam, biztos távoznék a klubtól. Ez az igazság, és ez minden, amit erről mondani szeretnék”olvasható a Liverpool Echón.

További hírek