Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az Ajax nemcsak a pályán mutat példát a BL-ben

m4sport.hu
Az előző szezonban BL-elődöntőig jutó Ajax példamutatóan környezetkímélő döntésre szánta el magát: az amszterdami klub november végén busz és repülő helyett (nagysebességű) vonattal utazik majd el a Lille elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésére.
 (fotó: EPA/Olaf Kraak)

A döntés annyi előnnyel jár, hogy már-már butaság lenne nem így dönteni: jóval környezetkímélőbb, gyorsabb és a játékosoknak is kényelmesebb, így pihentetőbb, mint busszal vagy repülővel megtenni a nagyjából 300 km-es távolságot Amszterdam és Lille között.

„Világunk egyre környezettudatosabb, mi is jó példát szeretnénk mutatni. Örömmel fogadtuk, hogy ötletünk megvalósítható, ráadásul a csapat is kevésbé fáradtan érkezik majd meg a találkozó helyszínére”nyilatkozta Edwin van der Sar, az Ajax klubigazgatója.

A holland bajnok az előző szezon kiugró eredménye ellenére (a többnyire saját nevelésű és fiatal játékosokból alkotta csapat a Real Madridot és a Juventust is búcsúztatta) a selejtezőn keresztül váltott jegyet a BL 2019/20-as csoportkörébe, amelyet kiválóan kezdett, a Lille-t hazai pályán, a Valenciát idegenben győzte le 3–0-ra és vezeti a csoportot a Chelsea előtt.

További tartalmak