Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az UEFA megbüntette az Ajaxot szurkolói miatt

Az UEFA megbüntette az Ajaxot szurkolói miatt

m4sport.hu/UEFA
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) megelégelte a holland bajnok Ajax szurkolóinak gyakori rendbontásait a csapat idegenbeli mérkőzésein, ezért komoly büntetést rótt ki a klubnak.

A szervezet etikai és fegyelmi bizottságának döntése értelmében az Ajax szurkolói nem utazhatnak a csapat Chelsea elleni Bajnokok Ligája csoportmérkőzésére, amely november 5-én kerül megrendezésre a Stamford Bridge-en.

Az amszterdami klub a tavalyi lisszaboni rendbontások miatt, amikor a Benficával játszottak szintén a BL-ben egyéves felfüggesztett büntetést kapott. Ettől még nem feltétlenül álltak le a holland ultrák, Athénban és Madridban sem fogták vissza magukat.

A Valencia elleni hasonló balhék miatt az október 2-i BL-összecsapáson, a vendégszektor bezárását rendelték el a londoni mérkőzésre, továbbá 50 ezer eurós büntetést kell fizetnie a klubnak.

A Spanyolországban 3-0-ra megnyert mérkőzésen az Ajax-játékosok sem voltak kíméletesek, hat sárga lapot kaptak, amiért további 18 ezer eurót kell az UEFA kasszájába utalnia a piros-fehéreknek.

Borítókép: Ajax-szurkolók (Fotó: EPA)

További tartalmak