Musorujsag
Élő Eredmények
 

Klasszis támadók nagy napja volt a keddi BL-forduló

m4sport.hu
Sterling négy, Mbappé három gólt szerzett, de mellettük még Kane, Son, Lewandowski, Icardi és Dybala is duplázott.
Kylian Mbappe csereként beállva triplázott. EPA/STEPHANIE LECOCQ

Több kiütéses győzelem is született a labdarúgó Bajnokok Ligájában a csoportkör harmadik fordulójának keddi játéknapján. A nyolc meccsen összesen 30 gólnak örülhettek a szurkolók. Számos játékos ért el pályafutásában mérföldkőnek számító gólt, gólokat.

A Real Madrid 1-0-ra nyert Isztambulban a Galatasaray ellen, a győztes gólt a 100. BL-meccsét játszó Toni Kroos szerezte. A német játékos az ötödik olyan labdarúgó Andrea Pirlo, Cristiano Ronaldo, Zlatan Ibrahimovic és Thierry Henry után, aki betalált 100. BL-meccsén. Csapattársa Sergio Ramos anno öngóllal „ünnepelte” a jubileumi találkozóját.

A PSG 5-0-ra kiütötte a Club Brugge együttesét, a franciáknál Icardi kétszer, a csereként beálló Kylian Mbappé háromszor volt eredményes. A BL történetében a francia támadó a negyedik, aki a kispadról beállva mesterhármast tudott elérni. 21 évesen ő a legfiatalabb francia, aki mesterhármast ért el bármely európai klubtornán.

A Tottenham is öt gólt vágott, melyekből Harry Kane kettőt vállalt. A csapatkapitány mindhárom eddigi csoportmeccsén betalált, erre az angol játékosok közül korábban csak John Terry volt képes, a Chelsea kapitánya a 2004/05-ös szezont kezdte így.

A BL-ben egyébként ez volt az első alkalom, hogy a Spurs egy félidő alatt három gólt szerzett. Ráadásul három gólnál nagyobb különbséggel még soha nem nyertek a sorozatban. (A BEK-ben volt már egy 8-1-es győzelmük, még 1961-ben.)

Raheem Sterling 11 perc alatt triplázott a Manchester City színeiben. EPA/PETER POWELL

Egy másik angol csapat, a Manchester City is öt gólt rúgott. Agüero két gólt szerzett, majd a második félidőben Raheem Stgerling 11 perc alatt ért el mesterhármast, de ezzel is csak az 5-6. helyen áll a leggyorsabb triplázók versenyében. A válogatott támadó a nyolcadik angol labdarúgó, aki mesterhármast ért el a BL-ben. Sterling négy egymást követő meccsen talált be, erre még senki nem volt képes a Cityből, miközben neki más másodszorra sikerült 2017 után.

A Juventus hátrányból verte a Lokomotiv Moszkvát, Paulo Dybala duplájának köszönhetően. Az argentin játékos 12 BL-gólnál jár a torinóiaknál, nála többet csak Alessandro Del Piero (42), David Trezeguet (25) és Filippo Inzaghi (17) ért el Juve-mezben.

A Bayern 3-2-re nyert az Olympiakosz vendégeként, Robert Lewandowski duplájának köszönhetően. A lengyel támadó mindhárom csoportmeccsen betalált, és 57 góljával Ruud van Nistelrooyt megelőzve az ötödik helyen áll a BL góllövőlistáján.

További tartalmak