Musorujsag
Élő Eredmények
 

Valverde nehéz meccsre számít, a Slavia dominálni akar Prágában

M4 Sport
Nagy lépést tehet a továbbjutás felé a Barcelona, amennyiben győzni tud szerdán a Slavia Praha vendégeként a Bajnokok Ligája csoportkörének harmadik fordulójában.

Történelmi mérkőzést játszik egymással a Slavaia Praha és a Barcelona, a két csapat ugyanis még soha nem találkozott európai kupameccsen. A katalánok biztató előjelekkel várják az összecsapást, ugyanis öt mérkőzés óta veretlenek, a Bajnokok Ligájában pedig eddig mindössze egy gólt kaptak.

Ernesto Valverde a Slavia Praha – Barcelone BL-meccset megelőző sajtótájékoztatón 2019. október 22-én (Fotó: EPA/Martin Divisek)

A Barcelona vezetőedzője sérülés miatt nem számíthat majd Sergi Robertóra és az előző bajnokin visszatérő Samuel Umtitire sem. Ott lesz viszont a keretben Lionel Messi, valamint a mindössze 16 éves csatár, Ansu Fati, aki ha betalál, akkor minden idők legfiatalabb Bajnokok Ligája-gólszerzője lesz.

A katalánok mestere, Ernesto Valverde nehéz mérkőzésre számít. „A Slavia egy kiváló és veszélyes csapat. Az Interrel döntetlent játszottak ugyan, de végig uralták a meccset és majdnem nyertek, a Borussia elleni mérkőzésen pedig véletlenül kaptak gólt. Nagyon agresszíven játszanak, vezetik a cseh bajnokságot, biztos vagyok abban, hogy nehéz dolgunk lesz.”

A prágaiak eddig nem nagyon voltak sikeresek az európai kupákban a spanyol csapatokkal szemben, hiszen 12 találkozóból csak kétszer nyertek. A cseh együttes azonban az idei BL-ben már elért egy nagy bravúrt, hiszen Milánóban 1–1-es döntetlent játszott az Interrel. A Slavia ebben a szezonban már 19 tétmeccsen szerepelt, és csupán egyszer kapott ki, a másik BL-csoportmérkőzésen a Dortmundtól.

Jindrich Trpisovsky edzést tart a Slavia Praha játékosainak 2019. október 22-én (Fotó: EPA/Martin Divisek)

„Az egyetlen esélyünk, ha mi dominálunk a meccsen. A Barcelona a világ legjobb csapata, ha hagyjuk őket játszani, semmi esélyünk nincs. A Dortmundtól kikaptunk ugyan, de amit ott láttam, azok alapján azt gondolom, hogy van esélyünk” – fogalmazott Jindrich Trpisovsky, a Slavia vezetőedzője.

A 21 órakor kezdődő Slavia Praha – Barcelona mérkőzést az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetíti.

Az F csoport szerdai programja:
Internazionale (olasz)-Borussia Dortmund (német) 21.00
Slavia Praha (cseh)-FC Barcelona (spanyol) 21.00

Az állás:
1. Borussia Dortmund 4 pont (2-0)
2. FC Barcelona 4 (2-1)
3. Internazionale 1 (2-3)
4. Slavia Praha 1 (1-3)

További tartalmak