Bajnokok Ligája

Az Ajax edzője reagált a Bayernnel kapcsolatos pletykákra

Az Ajax kedden a Chelsea vendégeként lép pályára a Bajnokok Ligájában, a H csoport rangadóját élőben közvetíti az M4 Sport és az m4sport.hu.

(fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

Erik ten Hag, az amszterdami csapatot az előző szezonban BL-elődöntőig vezető edző hétfő esti sajtótájékoztatóján azonban egy német klub, a Bayern München volt a sláger.

Ennek oka Niko Kovac vasárnapi felállítása, a 49 éves holland szakember az első körben merült fel a lehetséges utódok között, 2013 és 2015 között egyébként már dolgozott a bajoroknál, a B csapatot irányította. A helyzetet bonyolítja, hogy 2022-ig szerződés köti az Ajaxhoz, ellentétben a sajtóhírekben szintén megjelenő, de jelenleg klub nélküli José Mourinho, Massimiliano Allegri vagy Arsene Wenger trióval.

A német lapok hétfőn már arról írtak, hogy a Bayern kapcsolatba is lépet Ten Haggal, aki ezt hétfőn cáfolta: „Nem, nem lépett velem kapcsolatba a Bayern München”szögezte le.

Újságírók arról kérdezték, hogy Ronald Koemanhoz hasonlóan Ten Hag szerződésében is szerepel-e lelépési záradék, abban az esetben, ha egy európai óriás hívja.

„Holnap Chelsea–Ajax mérkőzés lesz” – reagált a holland, jelezvén, nem a Bayern Münchenről szeretne beszélni.

„Harmadszor is elmondom, a szezont biztosan az Ajax edzőjeként fogom befejezni” – jelentette ki, ezzel kihúzva magát a lehetséges utódok listájáról. Egyelőre. Azt azért hozzátette, a Bayern egy fantasztikus klub és közel áll a szívéhez, de kizárólag jelenlegi klubjára koncentrál, nem álmodozik és csak a rendkívül fontos keddi összecsapásra gondol.

A két csapat két hete játszotta első egymás elleni európai kupamérkőzését, a Chelsea 1–0-ra nyert Amszterdamban, három forduló után mindkét együttesnek 6-6 pontja van.

Amszterdamban Batshuayi szerezte az egyetlen gólt (fotó: EPA/ANP SPORT)

„Kemény mérkőzés vár ránk a Stamford Bridge-en, precízebbnek kell lennünk és jobb döntéseket kell hoznunk, ha győzni akarunk. Minden játékosom bevethető, így számos variációs lehetőségünk van a kezdőcsapatot illetően, amit természetesen nem fogok felfedni.”

További hírek