Bajnokok Ligája

Lampard a 4–4-ről: „Nem sok ehhez foghatót éltem át játékosként”

Emlékezetes mérkőzést játszott kedd este a Chelsea és az Ajax Londonban, a 4–4-es döntetlen mindent magába foglalt, ami egy futballmérkőzésen megtörténhet: nyolc gól, nagy feltámadás, tizenegyesek, öngólok, kiállítások és drámai videobírós döntések.

(fotó: EPA/NEIL HALL)

A keddi játéknap összes gólját itt tekintheti meg.

„Egy őrült este volt, nem sok ehhez foghatót éltem át játékosként. A VAR egy új szereplő, ahogyan ezek a piros lapok is” – utalt Lampard sajtótájékoztatóján a mérkőzést nagyban befolyásoló bírói döntésekre, illetve a kezezések új szemléletű, egyelőre nehezen követhető megítélésre.

(fotó: EPA/NEIL HALL)

A második félidőben az Ajax – 4–2-es vezetésnél – egy percen belül kapott két piros lapot, illetve a Chelsea egy tizenegyest, ami után a hollandok kétgólos előnye egyre olvadt, ráadásul kettős emberhátrányba kerültek.

Az M4 Sport szakértője, Hegedűs Henrik a lefújás után elemezte a sorsdöntő jelenetsort:

„Mindent egybevetve, az akarat és a karakter az, amit imádtam ebben az egészben. Sok mindenben kell fejlődnünk, de ilyen eltökéltséggel messzire juthatunk” – így Lampard, aki nyáron vette át a Chelsea irányítását és a döcögős szezonkezdet után egyre inkább a saját képére formálja fiatal csapatát, ami a szurkolók örömére eredménnyel is párosul.

„Az első pillanattól tudtuk, hogy kemény csoportba kerültünk és az utolsó pillanatig nehéz lesz. Két mérkőzésünk maradt, rengeteg munka vár ránk” – tette hozzá a klublegenda.

Az Ajaxot irányító, a héten edzőjétől megváló Bayern Münchennel szóba hozott Erik ten Hag szintén elégedett volt csapatával, de nem mindennel.

(fotó: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA)

„Lenyűgözően futballoztunk ma, diktáltuk a tempót, 4–1-re és 4–2-re is vezettünk, kontrolláltuk a mérkőzést, aztán egy perc leforgása alatt minden megváltozott.”

„Több bírói ítélet is túlzó volt ránk nézve” – utalt a két kiállításra a holland, aki szerint a Tammy Abraham elleni szabálytalansága miatt második sárga lappal kiállított Danny Blinddel korábban szabálytalankodtak, amit nem vett figyelembe Gianluca Rocchi.

Játékosa, Dusan Tadic ennél erősebben fogalmazott az újságíróknak: „Arról kellene beszélnünk, milyen szépen és eredményesen futballozott az Ajax, erre jön egy ember és mindent elvett tőlünk. Egyértelmű, hogy Blinddel már korábban szabálytalankodtak. Soha életemben nem láttam tripla büntetést. Minden a Blind elleni szabálytalansággal kezdődött” – mondta a szerb támadó.

Ten Hag a sajtótájékoztatón még hozzátette, két hete, amikor Amszterdamban 1–0-ra nyert a Chelsea, akkor is az angoloknak kedveztek a nehezen megítélhető döntések.

„Ma este tizenegy és kilenc emberrel is győzelmet érdemeltünk, játékosaimat csak dicséret illeti” – gondolt a 4–4-es állásnál, kettős emberhátrányban kialakított gólszerzési lehetőségre Ten Hag.

A 4–4-es végeredményt beállító, 19 éves Reeces James szerint sok problémára rávilágított a keddi mérkőzés, de arra kell koncentrálniuk, hogy vissza tudtak kapaszkodni a nehéz helyzetből.

A H csoportban az Ajax a Chelsea és a Valencia is hétpontos négy forduló után, míg a negyedik helyezett Lille egyet szerzett eddig.

További hírek