Musorujsag
Élő Eredmények
 

Piqué önkritikus, Messit kritikák érik, öltözői feszültséget emlegetnek

Piqué önkritikus, Messit kritikák érik, öltözői feszültséget emlegetnek

m4sport.hu/Marca
Gerard Piqué, a Barcelona védője a Slavia Praha elleni gólnélküli döntetlennel végződő BL-mérkőzés után állta a média dolgozóinak kérdéseit, amelyekre őszintén válaszolt. Mindeközben a spanyol újságírók kipécézték az isteni Messit, és öltözői problémákat vetnek fel a Camp Nouban.

„A csapat mindent megtett azért, hogy a mérkőzés a szánk íze szerint alakuljon. Az ellenfél magasan húzta meg védelmi vonalát, de így is akadtak gólszerzési lehetőségeink. Ugyanakkor hiába voltak meg a helyzetek, ha képtelenek voltunk a hálóba juttatni a labdát. Az eredmények nem állnak mellettünk az elmúlt időszakban. Amikor két meccset játszol le győzelem nélkül a Barcelonában, ahol az elvárások nagyon magasak, az emberek többet követelnek tőled” – nyilatkozta önkritikusan Piqué.

A védő úgy érzi, hogy a csapatnak mindenképpen fel kell szívnia magát, ha eredményeket akar elérni, ugyanakkor figyelmeztet, megtörtént már, hogy hullámvölgyben volt a katalán klub, mégis képes volt mindent megnyerni.

„A lehető leggyorsabban kell megoldani ezt a helyzetet, hideg fejjel kell gondolkodnunk. Nem úgy játszunk, ahogyan azt szeretnénk, viszont a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában is jól állunk, ha a tabellára nézünk (a La Ligát vezeti a Barca, és BL csoportjában is az első helyen áll). Az eredmények annyira nem rosszak, persze lehetnének jobbak. Meg kell tartanunk higgadtságunkat és javulnunk kell. Ilyen minőségű játékkal nehéz lesz megnyerni a Bajnokok Ligáját. Ugyanakkor megtörtént már velünk, hogy hullámvölgyben voltunk, nem játszottunk jól, például Luis Enrique idejében, a végén mégis triplázni tudtunk” – mondta bizakodóan a védő.

A spanyol média mindeközben felfigyelt egy másik szituációra is a mérkőzésen. A 35. percben Messit ugratta ki Arturo Vidal, az argentin zseni három védőt is kicselezett, majd kicsit szorongatott helyzetben 17 méterről lőtt, a labda a felső lécen csattant.

A megmozdulás és az egész jelenet szép, látványos volt, villanás, amilyenre csak nagyon kevesen képesek, ugyanakkor az egész szituációt jobban megfigyelve láthatjuk, hogy Antione Griezmann követte a támadást, senki nem figyelt rá, Messinek több alkalma lett volna kiszolgálni a franciát, végül inkább amellett döntött, hogy három védő gyűrűjében inkább maga oldja meg a helyzetet. A kivitelezés messis, de ezúttal eredménytelen volt.

Messi balján a lényegesen jobb helyzetben lévő Griezmann hiába várta a labdát Messitől. (m4sport.hu)

Amikor a szezon elkezdődött, felkapta a sajtó, hogy az öltöző, elsősorban Messi és kompániája nem fogadta repesve Griezmann érkezését. A mostani jelenet is ezt erősítheti meg. Többen úgy vélik, hogy ha mondjuk Suárez megy az argentin balján, szinte biztos, hogy a passz mellett dönt.

Amennyiben a katalán megnyerik a mérkőzést, jó eséllyel átsiklanak a szituáción, így viszont komoly hangsúlyt kap minden ilyen pillanat, és megerősíti Piqué nyilatkozatát. Talán az ilyen hozzáállás miatt nem képesek a hálóba juttatni a labdát.

Borítókép: Gerard Pique (Fotó: EPA/ALEJANDRO GARCIA)

További tartalmak