Musorujsag
Élő Eredmények
 

Mindenre emlékszik a Leipzig–Benfica BL-meccsen fejsérülést szenvedő Gulácsi

m4sport.hu
Fejsérülés miatt kellett lecserélni Gulácsi Pétert, az RB Leipzig kapusát a Benfica elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen.

A 60. percben, egygólos hazai hátrányban Carlos Vinicius ugrott ki ziccerben, elpasszolta Gulácsi mellett a labdát, megszerezve ezzel a portugál csapat második gólját, de közben térddel fejbe találta a magyar válogatott kapusát. Gulácsit ápolás után le kellett cserélni, de a saját lábán tudta elhagyni a pályát.

Julian Nagelsmann, a lipcseiek vezetőedzője a mérkőzés után elmondta, a magyar kapus a körülményekhez képest jól van, mindenre emlékszik, beszélgetni is lehet vele, de elővigyázatosságból további vizsgálatokat fognak elvégezni, nem szeretnének kockáztatni. „Nincs törés az arcán, de egy fejsérüléssel mindig nagyon óvatosan kell bánni, így további vizsgálatok várnak rá. Nem jelent problémát, ha Péternek két napot ki kell hagynia” – mondta az edző.

A Leipzig egyébként a mérkőzés hajrájában feltámadt, a 90. percben Emil Forsberg büntetőből szépített, majd a ráadás hatodik percében ki is egyenlített, így a lipcsei csapat története során először jutott be a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszába.

A 32 éves, 4 hónapos és 4 napos Julian Nagelsmann ezzel a legfiatalabb edző lett, aki csapatával bejutott az egyenes kieséses szakaszba.

A szerdai játéknap összefoglalója:

Az RB Leipzig következő mérkőzését szombaton játssza, amikor a Bundesligában sereghajtó Paderbornhoz látogat.

További tartalmak