Musorujsag
Élő Eredmények
 

Szalai 45 percét követő hat éves böjtöt törhet meg Gulácsi a BL-tavaszon

Szalai 45 percét követő hat éves böjtöt törhet meg Gulácsi a BL-tavaszon

M4 Sport
A Benfica elleni döntetlennel bebiztosította továbbjutását a Bajnokok Ligájában a Leipzig, így Gulácsi Péter hat éves szünet után az első magyar futballistaként léphet pályára az egyenes kieséses szakaszban.

A Leipzig a G csoportban harcolta ki a legjobb 16-ba kerülést, hogy az első vagy második helyen zárja a csoportkört, az az utolsó fordulóban dől el,amelyben a Lyon vendége lesz. Gulácsit ugyan fejsérülése miatt lecserélte edzője, Julian Nagelsmann, de kiderült nincs nagyobb probléma, rövidesen újra védhet.

Gulácsi Péter (háttal) és Julian Nagelsmann (fotó: EPA/ANATOLY MALTSEV)

Azaz alapemberként készülhet a tavaszi folytatásra. Márpedig magyar játékos ebben az évtizedben mindössze egy félidő erejéig taposta a füvet a BL egyenes kieséses szakaszában. Szalai Ádám még a Schalke színeiben a Real Madrid elleni nyolcaddöntő visszavágóján állt be a szünet után, de már annak is hat éve lesz 2020 márciusában. Azóta senki még csak a kispadon sem foglalt helyet a sorozat ennyire előrehaladott állapotában. A 11/12-es szezonban Huszti Szabolcs, míg a 13/14-esben, tehát Szalaival egy időben Megyeri Balázs csereszerepből követte végig a Zenit, illetve az Olimpiakosz búcsúját. Ezekben az esetekben volt még némi köze a magyar labdarúgónak a BL végjátékához.

Sőt, Szalain kívül eddig csupán Fehér Csaba játszott egyenes kieséses meccset, 2007-ben. Igaz, a PSV-vel neki meccsek jutottak, összesen három, mert az Arsenalt kiejtették az eindhoveniek, és a  negyeddöntőben a Liverpool jelentette a végállomást.

Hrutka János a Kaiserslauternnel járt a nyolc között – Szűcs Lajossal tartalékkapusként –, akkoriban ez számított az első körnek a csoportok után. Mindkétszer kezdett a Bayern ellen simán elbukott párharcban, a visszavágón viszont már a nyolcadik percben kiállították.

Korábban, mikor még más lebonyolítás volt érvényben, és nem rendeztek nyolcaddöntőket, hanem például második csoportkört, akkor Király Gábor, Dárdai Pál, Korsós György és két ízben Szabics Imre is megélte a szezon második felét. Míg a BL első kiírásában Disztl Péter a legjobb nyolc mezőnyét jelentő csoportkörben az FC Brugest erősítette.

Egyébként akár még Szoboszlai Dominik is érdekelt lehet jövő februárban, amennyiben a Salzburg óriási bravúrral úgy győzi le a címvédő Liverpoolt, hogy az az egymás elleni összevetésben, vagy a Napolival szemben a javára döntsön.

További tartalmak