Bajnokok Ligája

Véletlenül lőtte meg a BL-forduló gólját a Valencia védője

A BL-forduló legnagyobb gólját hozta a Valencia–Chelsea mérkőzés, igaz, Daniel Wass találata valószínűleg véletlenül született, de így is pontot mentett vele a spanyol csapatnak.

A két csapat londoni összecsapása egygólos vendéggyőzelmet hozott, és a valenciai mérkőzésen is a spanyol csapat szerzett vezetést Carlos Soler révén a 41. percben. Nem sokáig örülhettek azonban a házigazdák, Mateo Kovacic még a szünet előtt egyenlített, a második félidő elején pedig a Chelsea Christian Pulisic góljával meg is fordította a mérkőzést. Negyedóra múlva a Valencia kihagyott egy tizenegyest, Daniel Parejo lövését Kepa védte.

Hogy a londoniak mégse három ponttal térjenek haza, arról Daniel Wass gondoskodott, aki eredeti szándéka ellenére megszerezte a BL-forduló legnagyobb gólját: beadásnak szánt lövésével a meglepett Kepa nem tudott mit kezdeni.

A szerdai összecsapás győztese a záróforduló előtt biztosította volna helyét a nyolcaddöntőben, így azonban az utolsó kör dönt majd a továbbjutó helyekről a H csoportban.

H csoport, 5. forduló:
Lille (francia)-Ajax Amsterdam (holland) 0-2 (0-1)
gól: Zijecs (2.), Promes (59.)

Valencia (spanyol)-Chelsea (angol) 2-2 (1-1)
gól: Soler (41.), Wass (82.), illetve Kovacic (42.), Pulisic (50.)

A csoport állása:
1. Ajax Amsterdam 10 pont
2. Valencia 8
3. Chelsea 8
4. Lille 1

A szerdai játéknap összefoglalója:

A keddi játéknap összefoglalója:

További hírek