Bajnokok Ligája

„Figyelj oda, különben én is fordíthatok” – Klopp kiosztotta a tolmácsot

Alaposan leteremtette a tolmácsot Jürgen Klopp a Salzburg–Liverpool Bajnokok Ligája-mérkőzés előtti sajtótájékoztatón.

A 18:55-kor kezdődő találkozón – amelyet az M4 Sport és az m4sport.hu is élőben közvetít – a továbbjutás a tét, ennek megfelelően a Pool német edzője már meglehetősen felspannolt állapotban jelent meg az újságírók előtt. A salzburgi összecsapáson már egy döntetlen is elég az angol csapatnak, a továbbjutáshoz, vereség esetén viszont Szoboszlai Domonik osztrák csapata beéri őket, és akkor az egymás elleni eredmény dönt. Angliában 4-3-ra győzött Jürgen Klopp együttese.

Jürgen Klopp kiosztja a tolmácsot a Salzburg–Liverpool BL-meccs előtti sajtótájékoztatón 2019. december 9-én (Fotó: EPA/Christian Bruna)

Az egyik kérdés Jordan Hendersonhoz, a Liverpool csapatkapitányához arra irányult, segít-e nekik a nagy nyomás elviselésében az a tény, hogy már nyertek BL-döntőt. Henderson azt válaszolta, attól, hogy fel tudják használni a korábbi tapasztalataikat, még nem lesz könnyű a salzburgi mérkőzés.

A tolmács a választ úgy fordította németre, mintha Henderson azt mondta volna, egyáltalán nincs rajtuk nyomás és tudják, hogy nem biztos a siker.

Klopp ennél a pontnál közbeszólt és leszidta a tolmácsot. „Sz.r ügy egy tolmácsnak, ha egy németül beszélő edző ül itt. A kérdés az volt, hogy segít-e nekünk, hogy már nyertünk Bajnokok Ligáját, hogy ilyen helyzetekben kellett helytállnunk. Nem azt mondta, hogy lazán állnánk hozzá, hanem hogy tisztában vagyunk a feladat nehézségével. Szóval figyelj oda, különben én is fordíthatok. Nem olyan bonyolult dolog ez.”

A kirohanás után a német edző próbálta egy kicsit oldani a feszültséget, mintegy szabadkozásként hozzátette, hogy ő már „versenyüzemmódban” van.

További hírek