×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Két perc alatt összetörte a Pool a salzburgi álmokat

Az első félidő pazar játéka nem hozott gólt, a másodikban másfél perc alatt kettőt lőtt a címvédő, így csoportelsőként lépett tovább.

A Salzburg abban a tudatban fogadta a címvédő Liverpool gárdáját a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, hogy csak a győzelem jelenthet számára továbbjutást. Ennek megfelelően az első percben már két hazai helyzetet is feljegyezhettünk.

A folytatásban a Pool birtokolta többet a labdát, de a Salzburg előtt adódtak nagyobb lehetőségek. Az első negyedóra végén akár 2-2- is lehetett volna az állás, de a helyzetek kimaradtak, és a két kapus is remek formában védett.

A második félidő ugyanott folytatódott, ahol az első véget ért, előbb Szalah, majd Haaland hagyott ki hatalmas helyzetet. Az egyébként ragyogó mérkőzésen az 57. percben tört meg a gólcsend, egy baloldali támadás végén Keita fejelt a kapuba. Egy perccel később pedig már kétgólos volt a Pool előnye, Szalah éles szögből lőtt szép gólt. Az addig remekül védő salzburgi kapus Stankovic mindkét gólnál nagyot hibázott.

A két gól megtörte a hazaiakat, a folytatásban becsülettel próbálkoztak ugyan, de már messze nem azzal az elszántsággal, mint tették azt az első órában. A Pool így csoportelsőként zárt és várhatja a nyolcaddöntő sorsolását, miként a második helyen végzett Napoli is. A Salzburg pedig az Európa Liga egyenes kieséses szakaszában folytathatja tavasszal.

Az olasz csapat Milik mesterhármasának köszönhetően egy félidő alatt eldöntötte a a Genk elleni találkozót, de fölényes sikere ellenére is csak a második helyen tudott tovább lépni.

Bajnokok Ligája, E csoport
Salzburg – Liverpool 0-2 (0-0)
Gólszerzők: Keita (57.), Szalah (58.)

Napoli – Genk 4-0
Gólszerzők: Milik (3., 26., 38.), Merteens (75.)

A csoport végeredménye:
1. FC Liverpool 13 pont
2. Napoli 12
3. Salzburg 7
4. Genk 1

 

 

További hírek