Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Nem feltétlenül örülnek a BL-csoportgyőzelemnek Liverpoolban

A Liverpool 2–0-ra nyert a Szoboszlai Dominikkal felálló Salzburg otthonában a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójában, ezzel a kvartett élén jutott nyolcaddöntőbe, ez viszont nem feltétlenül jó előjel a csapat és drukkerei számára.

Az angol csapat eddig 12-szer indult a BL-ben, most kilencedszer jutott tovább a kieséses szakaszba, ebből hatszor csoportelsőként. Viszont a Pool a sorozat 1992-es indulása óta eddig csak abban a szezonban tudta megnyerni a sorozatot (2004/2005 és 2018/2019), amikor csoportmásodikként ment tovább, azaz a babonás Pool-drukkerek elképzelhető, hogy jobban örültek volna egy második helyes továbbjutásnak.

Ami a Salzburgot illeti, a Chelsea 2012/2013-as kiesése óta az osztrák csapat lett az első, amelyik úgy búcsúzott a csoportkörben, hogy legalább 16 gólt szerzett – a Chelsea ráadásul címvédőként esett ki akkor, erre sem azelőtt, sem azóta nem volt példa. Szoboszlaiék egyébként első osztrák klubként juthattak volna a kieséses szakaszba, ehelyett így az Európa-ligában folytathatják szereplésüket.

Az egyéni teljesítményeket nézve Mohamed Szalah lett a negyedik játékos, aki elérte a 20 gólt liverpooli színekben az európai kupaporondon. Ezt eddig csak Steven Gerrard (41), Michael Owen (22) és Ian Rush (20) mondhatta el magáról. Gerrard egyébként a 41-ből 21-et szerzett a Bajnokok Ligájában, ezzel ő a klub történetének egyetlen játékosa, aki megelőzi Szalahot (19), Sadio Manét (16) és Roberti Firminót (14).

A salzburgiakat erősítő Erling Braut Haaland az első játékos, aki legalább nyolc gólt szerzett a csoportkörben, csapata mégsem jutott tovább. A csalódott gólvágók eddigi rekordját Zlatko Zahovic tartotta, akinek hét gólja ellenére a Porto nem jutott tovább az 1998/1999-es idény csoportköréből.

További hírek