Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Liverpool bal bekkjének meggyőződése, hogy Európa féli csapatát

A Liverpool bal bekkjének meggyőződése, hogy Európa féli csapatát

m4sport.hu/liverpoolfc.com
Andy Robertson, a Liverpool védő úgy gondolja, hogy a Bajnokok Ligájában az ellenlábasok úgy fogják kezelni őket a hétfői sorsoláson, mint a csapat, amelyet szívesen elkerülnének.

A Bajnokok Ligája címvédője az E csoport élén végzett, miután az utolsó fordulóban egy sokáig kiélezett meccsen 2-0-ra verte a Szoboszlai Dominikkel felálló osztrák Salzburgot.

A 16 között így olyan csapatot kap, amely csoportjában a második helyen végzett, ami azt sejteti, hogy könnyebb lehet a negyeddöntőbe jutni. Ugyanakkor, ha azt vesszük figyelembe, hogy februárban a Real Madriddal, az Atlético Madriddal, vagy a Borussia Dortmunddal is játszhatnak, akkor nem is tűnik annyira egyszerűnek a feladat.

Andy Robertson úgy véli, hogy az elmúlt két évben letették a névjegyüket a kontinensen, az eredmények és a mutatott játék alapján egyetlen csapat sem kerülne szívesen szembe a Liverpoollal.

„Az összes ellenfelet tiszteljük, aki ellen játszunk, de azzal is tisztában vagyunk, hogy az elmúlt két évben olyan dolgokat tettünk, amelyek alapján inkább elkerülnének minket. Ez teljesen egyértelmű. Ugyanakkor csak rajtunk múlik, hogy ezt a fajta tiszteletet képesek vagyunk-e megtartani” – mondta a Vörösök baloldali védője.

A BL-nyolcaddöntő hétfői sorsolását már nagyon várja, de igazából lényegtelen számára, hogy ki ellen kell játszania, hiszen egy olyan csapatnak, amely meg akarja nyerni a trófeát, minden ellenfelet meg kell vernie.

„Várjuk a sorsolást, hogy kit kapunk a legjobb 16 között. Tudjuk, hogy nehéz dolgunk lesz, de állunk a kihívás elé, hiszen most is a lehető legmesszebb szeretnénk jutni. Ez a hangulat uralkodik nálunk, amely az elmúlt két évben alakult ki. Egy olyan csapat vagyunk, amely az elmúlt két évben döntőket játszhatott, egyet ugyan elveszítettünk, de legutóbb nyerünk, így érthető, ha tisztelnek minket ebben a kiírásban” – beszélt a csapatnál uralkodó hangulatról a 25 éves bekk.

Az ellenfelek tiszteletét ki kell vívni, ezt Jürgen Klopp csapata ki is érdemelte, de sokáig kellett várni arra, hogy ne csak úgy nézzenek rájuk, mint egy ellenfél a sok közül.

„Az első szezonban, amikor a döntőig meneteltünk, szerintem nem tiszteltek minket, egészen addig, amíg a nyolcaddöntőben le nem mostuk a Portót (5-0, 0-0). Nem tiszteltek minket az érdemeink szerint. Most viszont már egész Európa tisztel minket. Senki nem akar minket a 16 között a sorsoláson. Tavaly és előtte tökéletesen teljesítettünk a kieséses szakaszban, végig kontroll alatt tartottuk a mérkőzéseket. Most mi vagyunk a bajnokok, így tudjuk, hogy mindenki minket akar megverni. Ezzel a nyomással kell megbirkóznunk, de hiszem, hogy képesek leszünk rá” – nyilatkozta klubja honlapján Robertson.

A jelek szerint nem mindenki tart Klopp fiaitól. Zinedine Zidane, a Real Madrid francia vezetőedzője így nyilatkozott.

„Ha a Liverpoolt kapjuk a következő Bajnokok Ligája körben, megsemmisítjük őket.”

A 2018-as BL-döntőt a Real és a ‘Pool játszotta. Ha megsemmisítésről nem is volt szó, de a végül a Zedane által dirigált spanyolok emelhették a magasba a trófeát.

Borítókép: Andy Robertson igyekszik blokkolni Takumi Minamino lövését. (Fotó: EPA/LUKAS BARTH)

További tartalmak