Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Mourinho mindenkit agyondicsért

„Fontos információkat” szerzett játékosairól José Mourinho, a Tottenham Hotspur három hete kinevezett vezetőedzője, aki visszafogottan nyilatkozott a Bayern München otthonában elszenvedett 3–1-es BL-vereség után.

A szerdai mérkőzésen a bajorok biztos csoportgyőztesként, az angolok biztos másodikként léptek pályára Münchenben, így egyik csapat sem a legerősebb összeállításában játszott.

A kinevezése óta alázatosan és visszafogottan viselkedő Special One a mérkőzés után először a Bayern Münchent dicsérte. „Egy nagyon jó csapattal találkoztunk, az pedig a legjobb teszt, ha jó játékosok és jó csapat ellen játszol.”

A portugál tréner természetesen jobban örült volna a pontszerzésnek, de a vereség miatt sem tűnt csalódottnak. „Nyilván szívesebben nyertem vagy játszottam volna döntetlent, annak is örültem volna, ha Szon az utolsó percben betalál, és akkor 3–1 helyett 3–2-re kapunk csak ki, de tudtuk, hogy ez a meccs más szempontból fontos. Olyan eredményt persze nem szerettünk volna, ami rossz fényt vet ránk.”

Mourinho senkit sem kritizált nyilvánosan játékosai közül annak ellenére, hogy a Spurs meglehetősen harmatos teljesítményt nyújtott, Christian Eriksen például szinte észrevétlen volt a meccsen. „Sokat tanultunk ma Foyth-ról, mostanáig egy percet sem játszott alattam. Ebben a 90 percben többet tudtam meg róla, mint az ezt megelőző két-három hetes közös munka alatt.”

A portugál edző a Spurs gólját szerző Ryan Sessegnon teljesítményét is visszafogottan értékelte. „Ez az ő erőssége, a befejezés, ugyanakkor sokat kell még javulnia, sok párharcot vesztett el. Meg kell tanulnia, hogyan használja a fizikumát. Tapasztalt védők ellen játszott, Pavard és Boateng védekeztek ellene. Egy csomót kell még fejlődnie, de a potenciál megvan benne.”

További hírek