Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Soha ennyi gól nem született a BL-csoportkörben

Gólrekordot hozott a Bajnokok Ligája 2019/2020-as szezonjának csoportköre: a hat fordulóban összesen 308 találat született, ez pedig több, mint a sorozat történetében eddig bármikor. Mindez meccsenként 3,21-es átlagot jelent.

Csoportra lebontva a legtöbb gól a B jelű kvartettben esett, a Bayern München, a Tottenham Hotspur, az Olimpiakosz Pireusz és a Crvena zvezda 12 meccs alatt összesen 53-szor talált be, ez pedig szintén rekordnak számít.

Ezek után nem meglepetés, hogy a legtöbb gólt szerző csapat is a B csoportból került ki, a kvartettet százszázalékos teljesítménnyel megnyerő Bayern München 24-szer zörgette meg az aktuális ellenfél hálóját (a Tottenhamét tízszer, a Crvena zvezdáét kilencszer, az Olimpiakoszét ötször), de a második leggólerősebb együttes is ennek a négyesnek volt a tagja, a Spurs 18 találattal zárta az első szakaszt. A BL történetének legtöbb csoportkörös gólját egyébként a PSG szerezte a 2017/2018-as idényben, szám szerint 25-öt.

A csoportkör negyedik leggólerősebb csapata – holtversenyben a Manchester Cityvel – a Szoboszlai Dominikot foglalkoztató Salzbzurg volt, a 16 találat – amelyből Erling Braut Haaland nyolcat „vállalt” – azonban nem volt elég a továbbjutáshoz.

A legtöbb gólt szerző csapatok a 2019/2020-as BL-szezon csoportkörében:
1. Bayern München 24
2. Tottenham Hotspur 18
3. Paris Saint-Germain 17
4. Manchester City és
Salzburg 16-16

Robert Lewandowski ünnepli a mesternégyest a Crvena zvezda – Bayern München BL-csoportmeccsen 2019. november 26-án (Fotó: EPA/Andjer Cukic)

A norvég támadó azonban még ezzel a hihetetlen teljesítménnyel sem tudott a csoportkör gólkirálya lenni, a bayernes Robert Lewandowski ugyanis tízszer talált be úgy, hogy a hatból csak öt meccsen lépett pályára.

A 2019/2020-as BL-szezon csoportkörének góllövőlistája:
1. Robert Lewandowski (Bayern München) 10
2. Erling Braut Haaland (Salzburg) 8
3. Harry Kane (Tottenham) 6

A legtöbb gól egyébként a mérkőzések rendes játékidejének végén, a 76. és a 90. perc között született (62). Az első és a második negyedórában 38-38, a harmadikban 50, az első félidő hosszabbításában 4, a második félidő első 15 percében 48, a harmadikban 51, a meccsek ráadásában pedig 17 találat esett.

Szintén rekord, hogy a csoportkörben kilenc olyan játékos tudott egy mérkőzésen legalább három gólt szerezni. Közülük is kiemelkedik két müncheni, a már említett Lewandowski, valamint Serge Gnabry: előbbi a Crvena zvezda, utóbbi a Tottenham ellen vágott négyet.

További hírek