×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Lőw Zsolt: A PSG bárki ellen eséllyel lép pályára a BL-ben

A PSG-nél nem volt csapat, amelyet szerettek volna a BL-sorsoláson, de olyan sem, amelyiktől tartanának – árulta el Lőw Zsolt a Kossuth Rádiónak.
Lőw Zsolt (balra) és Tuchel (középen) munkában a PSG-nél. (Forrás: PSG - Twitter)

Lőw Zsolt (balra) és Thomas Tuchel (középen) munkában a PSG-nél (Forrás: PSG – Twitter)

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában kisorsolták a Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő párosításait. A végső győzelemre is esélyesnek tartott Paris Saint-Germain a német Borussia Dortmund csapatával csap össze. Az eset érdekessége, hogy a párizsiak vezetőedzője Thomas Tuchel két évig a dortmundiakat irányította.

Az első gondolat az volt, hogy az edzői stáb nagy része Dortmundban volt két évig egy igen sikeres időszakban. Így elsősorban az ő számukra volt érdekes ez a sorsolás, nekem csak annyiban, hogy én is évekig Németországban játszottam, és edzőként is dolgoztam ott” – értékelt a sorsolás után Lőw.

A korábbi válogatott játékos úgy véli, egy edző évről-évre csiszolódik, hatással van rá az új klub és a csapata is, így nagy előny nem lehet a Dortmund számára, hogy ismerik, hiszen más csapattal egy más felfogásban játszik jelenlegi csapata.

Együtt néztük a csapattal a sorsolást, és a játékosoknak nem volt kívánságuk. Nem volt olyan csapat akit el akartunk volna kerülni, de olyan sem, hogy de jó lenne őket, mert könnyen megverhetjük. Mindenki tisztában van vele, aki idekerült az erős csapat” – mondta Lőw, aki szerint a párosítások közül kiemelkedik a City-Real összecsapás, de az Atlético-Liverpool meccs is érdekes lesz.

A klub, a csapat. és az edzői stáb, valamint ennek az elegye van olyan erős, hogy bárkivel felvegyük a harcot, bárki ellen eséllyel lépünk pályára” – mondta a magyar szakember, aki tisztában van vele, akadnak néha megmagyarázhatatlan meccseik, vereségeik, amikre nincs magyarázat, ez az oka, hogy a nyolcba jutás nem nagyon sikerült az elmúlt években. Példaként a tavalyi, Manchester United elleni párharcot említette, hiszen az angliai siker után otthon bukták el a továbbjutást.

Az év elején alapos igénybevételnek lesznek kitéve, hiszen január 5-től március közepéig heti két meccsük lesz. Egyelőre még a nyolcaddöntő is messze van, de kicsit előretekintve elmondta, nem szívesen játszana a Lipcse ellen, hiszen mindenkinek nehéz olyan csapattal találkozni, ahol korábban sikereket ért el.

További hírek