Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Tuchel egy érdekes Federer-hasonlattal védte be a PSG BL-kudarcait

Thomas Tuchel, a PSG vezetőedzője szerint a klub Bajnokok Ligája kudarcai nem festenek teljes képet a klubról és ezt Roger Federer példájával támasztotta alá, hiszen a svájci teniszlegenda „sem nyert meg mindent”.

(fotó: EPA/EDDY LEMAISTRE)

A párizsi klub az elmúlt évtizedben komoly összegeket fektetett a keret megerősítésébe, de kiemelkedő nemzetközi siker nem jött össze, sőt, még a BL-döntő közelébe sem jutottak el.

2013 és 2016 között sorozatban négyszer búcsúztak a BL-negyeddöntőben, az elmúlt három szezonban pedig egyaránt a nyolcaddöntő jelentette a végállomást. Az említett időszakban a Barcelona háromszor, a Real Madrid, a Chelsea, a Manchester City és a Manchester United egyszer-egyszer ejtette ki a PSG-t.

Tuchel szerint azonban téved, aki az elmúlt évekből kiindulva úgy gondolja, a PSG kudarcra van ítélve a BL-ben.

„Ha azt mondom, ne gondolj a rózsaszín elefántra, a rózsaszín elefántra fogsz gondolni. Fontos a kontextus. A Manchester United elleni kiesés után azt mondtam a srácoknak, jövőre újra megpróbáljuk. Csoportkör, nyolcaddöntő, a Bajnokok Ligája már csak ilyen. A sport így működik: próbálkoznod kell újra és újra és újra, soha nem szabad feladni. A tenisz is ugyanilyen. Roger Federerről mindenki azt hiszi, állandóan csak nyer, pedig nem így van”idézi a Goal a német mestert.

Van igazság Tuchel szavaiban, Federer tényleg nem nyert meg mindent, viszont 79 Grand Slam-tornájának 58%-án eljutott az elődöntőig és 20-at meg is nyert, 11 döntőt veszített el.

A PSG 1995 óta nem jutott be a Bajnokok Ligája elődöntőjébe, így az összehasonlítás nem igazán szerencsés.

Ezúttal Tuchel korábbi klubja, a Dortmund lesz a PSG első ellenfele a BL kieséses szakaszában.

„Magabiztosak vagyunk, sokat fejlődtünk. Jó keretünk van, hálásak vagyunk az előttünk álló lehetőségért. Az első mérkőzés nem szokott gondot okozni, viszont mindenki a másodikra emlékszik majd. Pozitívak vagyunk, csak rajtunk múlik, hogyan pillantanak vissza majd ránk” – tette hozzá.

címlapi fotók: EPA

További hírek