Musorujsag
Élő Eredmények
 

Klopp: „Simeonéhoz képest maximum egy ovizsaru vagyok”

m4sport.hu
Kedden megkezdődnek a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének küzdelmei, a címvédő Liverpool a 2014-ben és 2016-ban is döntős Atlético Madriddal találkozik, a párharc első mérkőzését 20.15-ös kezdettel élőben közvetíti az M4 Sport. Az angol csapat hatalmas fölénnyel vezeti a Premier League tabelláját, míg a spanyolok döcögős szezont futnak és komoly hiányzóik is vannak, de Jürgen Klopp szerint a bajnokságban mutatott forma egy ilyen mérkőzésen semmit sem jelent.
(fotó: EPA/JUANJO MARTIN)

„Az Atlético Madrid ellen pályára lépni az egyik legnehezebb feladat, amivel egy futballista szembekerülhet” – tekintett előre Jürgen Klopp a kedd este 21 órakor kezdődő mérkőzés elé.

„Egy rendkívül szervezett csapatról van szó, amely olajozott gépezetként futballozik, kipréselik az eredményt a mérkőzésekből. Jelenleg átalakulóban vannak, így nehézségekkel is küzdenek, ez normális, de minden meccsen oroszlánként küzdenek, ami nagyon megnehezíti az ellenfelek dolgát.”

Klopp hozzátette, tudják, hogy az Atlético semmit nem ad könnyen, főleg nem ajándékba. „Ha nem dolgozunk a lehető legkeményebben, esélyünk sincs.”

Bár az előző BL-szezon kezdete óta a Liverpool ötször is kikapott idegenben a BL-ben, Klopp szerint képesek az Anfieldtől távol kiugró teljesítményre.

„A Bayern München ellen az egyik legjobb mérkőzésünket játszottuk, mióta én irányítom a Liverpoolt. Barcelonában is, annak ellenére, hogy kikaptunk. Bárkire veszélyt jelentünk” – jelentette ki Klopp, aki szerint képesek sorozatban harmadszor eljutni a döntőig, de tudják, több csapat is jó eséllyel pályázik az isztambuli fináléra.

A kedd esti nyolcaddöntő két olyan vezetőedző összecsapását hozza, akik mindig látványosan együtt élnek a játékkal. Ezzel kapcsolatban akadt egy vicces megjegyzése a németnek: „Sokan mondják, mennyire vibrálok az oldalvonalnál. Nos, ha én 4-es szint vagyok, Diego Simeone 12-es. Hozzá képest én maximum egy ovizsaru vagyok”.

(fotó: EPA/JUANJO MARTIN)

Ahogyan ilyenkor lenni szokott, a másik vezetőedző is dicsérte kollégáját.

„Lenyűgöző csapattal találkozunk, jól kontráznak, de akkor is kiválóak, ha diktálni kell a tempót, ráadásul a levegőben is nagyon erősek” – mondta a sajtótájékoztatón az argentin, akinél jelenleg egyetlen jobban kereső edző sincs.

„Biztos vagyok benne, hogy a mostani Liverpoolt a történelem klasszikus csapatai között fogjuk emlegetni. Van bennük valami más, valami új, amit eddig nem láttunk. intenzív futballt játszanak, de jól alkalmazkodnak.”

„Miután Coutinho elhagyta őket, sokan azt hitték, elvesztik a fonalat, mégis jobbak lettek. Ez sokat elárul a klubról és arról az erős alapról, amit az elmúlt években letettek.”

Az Atlético Madrid pocsék formában várja a találkozót, legutóbbi hét tétmeccséből csak egyet nyert meg, a bajnokságban ennek ellenére BL-indulást érő helyen áll.

(fotó: EPA/JUANJO MARTIN)

„A kritika jogos velünk szemben, nem bánjuk, csak megerősít minket. Tudjuk, mi vár ránk, a hazai pálya és közönség sokat fog segíteni, de a párharc a pályán fog eldőlni. A kezdő sípszó után bármi megtörténhet, optimistán várom az összecsapást” – tette hozzá Simeone.

Az Atlético dolgát nehezíti, hogy az első mérkőzést biztosan kihagyó Kieran Trippier és Héctor Herrare mellett szinte a teljes csatársor hiányozhat, Joao Félix, Diego Costa és Álvaro Morata játéka is kérdéses.

A Liverpoolból egyedül Xherdan Shaqiri sérült.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzések:

február 18.:
Atlético Madrid (spanyol) – FC Liverpool (angol) 21.00 (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu)
Borussia Dortmund (német) – Paris Saint-Germain (francia) 21.00

február 19.:
Tottenham Hotspur (angol) – RB Leipzig (német) (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu)
Atalanta (olasz) – Valencia (spanyol)

február 25.:
SSC Napoli (olasz) – FC Barcelona (spanyol) (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu)
Chelsea (angol) –Bayern München (német)

február 26.:
Real Madrid (spanyol) – Manchester City (angol) (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu)
Olympique Lyon (francia) – Juventus (olasz)

További tartalmak