Musorujsag
Élő Eredmények
 

Kloppot sokkolta a City kizárása

m4sport.hu
Jürgen Klopp együttérez Pep Guardiolával és a Manchester City játékosaival az UEFA súlyos büntetése miatt, Ruud Gullit szerint pedig teljesen érthető lenne, ha Pep Guardiola elhagyná a klubot.

Az Európai Labdarúgó Szövetség pénteken két évre kitiltotta az összes európai kupasorozatból a Manchester Cityt, amelyet 30 millió eurós pénzbüntetéssel is sújtott, mert a klub éveken keresztül megtévesztette a szövetséget és súlyosan vétett a pénzügyi fair play szabályai ellen. Az ítélet nem jogerős, a City a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz fordul.

Jürgen Klopp és Pep Guardiola a Manchester City-Liverpool BL-negyeddöntőben (Fotó: EPA/Nigel Roddis)

Jürgen Kloppot, a Liverpool vezetőedzőjét saját bevallása szerint sokkolta a kizárás híre. „El tudom képzelni, hogy mennyire nehezen felfogható ez a sportolók számára. Őszintén nagyon sajnálom Pepet és a játékosokat, ugyanakkor ez nem fog segíteni rajtuk” – tette hozzá a német tréner a Norwich City otthonában 1–0-ra megnyert bajnoki mérkőzés után.

Ruud Gullit a BBC-nek nyilatkozva úgy fogalmazott, ebben a helyzetben szerinte teljesen érthető lenne, ha Guardiola elhagyná a Manchester Cityt, mivel a Bajnokok Ligájában akar szerepelni. „Számára az a Szent Grál, újra meg akarja nyerni a BL-t” – fogalmazott a játékosként Európa-bajnok, BEK-győztes és aranylabdás holland, aki jelenleg a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság nagykövete.

Gullit hozzátette, hogy szerinte a City jelenlegi játékoskeretére is kihatással lesz, ha jogerőre emelkedik a büntetés, ráadásul BL-szereplés nélkül nem fognak tudni nagy neveket igazolni.

Korábban a számos klubot, játékost és menedzsert képviselő John Mehrzad sportjogász fejtette ki, hogy a Manchester City játékosai szerződésüktől függetlenül akár szabadon távozhatnak, mert a klub súlyosan megsértette a kontraktusban foglaltakat. Szerinte a City a kitiltáshoz vezető cselekményeivel a játékosokkal és kötött szerződéseket is megszegte, a bizalomvesztés pedig akár a szerződés felbontását is eredményezheti vagy annak újratárgyalását, illetve anyagi kártérítést, kvázi fizetésemelést.

További tartalmak