Musorujsag
Élő Eredmények
 

Gulácsi Péter a BL-nyolcaddöntő visszavágóján sem számít kevesebb munkára

Gulácsi Péter a BL-nyolcaddöntő visszavágóján sem számít kevesebb munkára

m4sport.hu
Tizenhárom év után volt ismét kezdő egy magyar játékos a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában, Gulácsi Péter ráadásul nemcsak ott volt a pályán, de az RB Leipzig az ő hathatós közreműködésével nyert a Tottenham otthonában, a magyar válogatott kapusa viszont a tőle megszokott szerénységgel nyilatkozott a tavalyi BL-döntős legyőzését követően.

„Úgy érzem, hogy nagyon mérkőzést játszottunk. Az elejétől kezdve kontrolláltuk a meccset, több helyzetünk volt már az első félidőben, már akkor meg kellett volna szereznünk a vezetést, de a második játékrészre is jól jöttünk ki. A győzelem megérdemelt volt, ha kicsit talán koncentráltabbak vagyunk, még egy nagyobb győzelem is lehetett volna, ami a visszavágót nézve nem mindegy” – nyilatkozta az M4-nek az RB Leipzig londoni győzelme (1–0) után a meccs egyik legjobbja, aki 2014 óta (Szalai Ádám után) az első magyar labdarúgó, aki pályára lépett a BL kieséses szakaszában, 2007 (Fehér Csaba) óta pedig az első magyar, aki kezdő volt a legrangosabb európai kupasorozat tavaszi idényében.

„Nyilván ez már egy olyan szint, ahol az ilyen kis extrákra szüksége van a csapatnak. Alapvetően úgy gondolom, hogy a srácok előttem nagyon sokat segítettek, sok mindent levédekeztünk. Az első félidőben igazából egy helyzete volt a Tottenhamnek, a végén pedig pár szabadrúgásból volt veszélyes, de alapvetően nagyon jó volt a csapatvédekezésünk, örülök, hogy én is kivettem a részem ebből. A visszavágón sem számítok kevesebb munkára, biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz” – mondta.

Zsinórban harmadik kapott gól nélküli meccsét hozta le Lipcse és Gulácsi, aki szerint január elején még sok egyéni hiba volt a játékukban, ám utána átbeszélték a dolgot, ami az utóbbi mérkőzéséken meghozta gyümölcsét.

Gulácsi Péternek és a Leipzignek is járt a taps Londonban (Fotó: EPA/ANDY RAIN

„Ilyenkor mindenki veregeti mindenki vállát – reagált, mikor arról kérdeztük, kapott-e külön dicséretet szerdai teljesítményéért. – Ugyanolyan fontos az elöl játszók szerepe, mint a hátul játszóké. Én a saját védelmemért vagyok felelős. Végig próbáltam az előttem lévőket tűzben tartani, jó instrukciókkal ellátni őket. Velük nyilván még szorosabb a kapcsolatom, és ma is látszott, hogy nagyon összeszokottak vagyunk, még akkor is, ha Ethan Ampadu az első meccsét játszotta” – tért ki a sérülések tizedelte védelembe beugró walesi játékosra, aki szerinte fiatal kora ellenére „lenyűgöző teljesítményt” nyújtott.

Azt nem tagadta, hogy az egygólos idegenbeli győzelemmel nőttek továbbjutási esélyeik, ám még véletlenül sem számítanak könnyű meccsre a március 10-i visszavágón.

„Én abból indulok ki, amit az utolsó 20 percben játszottak. A Tottenham biztos, hogy előrébb fog védekezni, sokkal nagyobb nyomást fog a labdára helyezni, nem fogja hagyni, hogy zavartalanul kihozzuk a labdát. Viszont ezáltal nekünk több területünk is lehet.”

Gulácsit nem bántja, hogy londoni kollégáját, Hugo Llorist látták a meccs legjobbjának, a magyar válogatott kapusa szerint rá is szolgált az elismerésre, hiszen több nagy védése is volt, az első félidőben pedig meccsben, sőt párharcban tartotta a Spurst. „De hát a világbajnok és a tavalyi BL-döntős kapusáról beszélünk” – fűzte hozzá a tőle megszokott szerénységgel.

További tartalmak