Musorujsag
Élő Eredmények
 

Setién: Nem beszéltünk az Anfieldről, sem Rómáról, de biztos a fejekben van

Setién: Nem beszéltünk az Anfieldről, sem Rómáról, de biztos a fejekben van

m4sport.hu/Marca
Kedden este a Napoli vendége lesz a Barcelona a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, a 21 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport és a6z m4sport.hu élőben.

A mérkőzést felvezető sajtótájékoztatón a vezetőedző Quique Setién és a csapat kapitánya, Gerard Piqué képviselte a katalánokat, aki örül annak, hogy a San Paolóban pályára léphet.

Az ellenfélről

Setién: „Minden csapatban a legjobbját kell kihoznia magából. Egy nagyon harcos mérkőzés lesz, amelyen a legjobb arcát mutató Napolira számítok. Már láttuk, hogy mire képesek, biztos, hogy ellenünk kiemelkedően fognak teljesíteni.”

Piqué: „Az első alkalmam ebben az igazán különleges és történelmi stadionban. Amikor futballista vagy, mindig szeretnél valami újat megélni, hogy itt léphetek pályára hatalmas dolog. Az elmúlt mérkőzéseken a Napoli rengeteget javult. Biztos vagyok benne, hogy ez egy nehéz párharc lesz. Végig nagyon kell figyelnünk a mérkőzésen. Tagadhatatlan, hogy az elmúlt években mindig úgy érkeztünk a kiírás ezen szakaszába, hogy esélyesként emlegettek minket. Talán most nem mi vagyunk a legnagyobb favoritok a trófea megnyeréséhez, de meggyőződésem, hogy képesek lehetünk rá. Lépésről lépésre kell haladnunk, aztán meglátjuk, meddig jutunk.”

Különböző edzők, különböző stílusok

Setién: „Minden edzőnek megvan a maga kézjegye. Nincs két egyforma. Az igazság az, hogy Gattuso és én is bejártuk a magunk útját, más helyzetből jutottunk idáig, de mindketten próbáljuk a magunk szemlélete szerint formálni a csapatunkat. Ez egy folyamat, amely olykor lassabban érik be, máskor gyorsabban. Esetünkben jól látható mindkét csapat karaktere.”

Mennyire lesz a Clásico árnyékában a mérkőzés?

Setién: „Két különböző kiírásról beszélünk (La Liga, BL). Az a küldetésünk, hogy mindkettőhöz úgy álljunk, hogy a legtöbbet hozzuk ki belőlük. Mondhatjuk, hogy jelenleg jól alakulnak a dolgok és mindkettőben jól állunk. Most mentálisan jól felkészültünk, később koncentrálhatunk a következő meccsre, egy másik versenyre, így nincs befolyással. Minden meccs fontos.”

Gerard Pique (Fotó: EPA/CIRO FUSCO)

Piqué: „Minden mérkőzés hatással van a következőre. A nápolyi is hatással lesz arra, ami a Bernabéuban fog történni. Két héttel ezelőtt még hat pontra voltunk a Madridtól, most már teljesen más a helyzet. Azt remélem, hogy az előttünk álló meccs egy kis lépés lesz ahhoz, hogy a csapat tovább növekedjen.”

Messi Maradona egykori szentélyében

Setién: „Leo egy hatalmas labdarúgó, aki már 14-15 éves a csúcson teljesít minden mérkőzésen. Soha nem volt még olyan labdarúgó, aki ilyen hosszan volt képes a legmagasabb szinten teljesíteni, mint Leo. Persze élvezettel néztem Maradonát vagy Cruyffot, hisz ők azok, akik megszerettették velem ezt a sportot.”

Piqué: „(Maradona) egy igazi egyéniség a sportágunkban, rengeteget adott a futballnak. Örökké élni fog az emberek emlékezetében. Ha Leo (Messi) és Maradona között kell választanom, akkor Leo mellett teszem le a voksomat a varázslat miatt, amelyet nap mint nap láthatok, immáron évek óta.”

Mennyire befolyásolja a csapatot az elmúlt évek két nagy kudarca a Liverpool és a Roma ellen a BL-ben?

Setién: „Egy szót sem beszéltünk arról, ami az Anfieldben vagy Rómában történt, de biztos vagyok abban, hogy ott van a játékosok fejében.”

Piqué: „Soha nem fogjuk elfelejteni, a klubunk történelmének szerves része, amelyet ráadásul mi éltünk meg. Sokat tanulhatunk a vereségekből is. Bármi álljon előttünk, tudjuk, hogy álljunk hozzá. Biztosíthatok mindenkit, hogy tanultunk azokból az esetekből.”

Borítókép: Quique Setien (Fotó: EPA/CIRO FUSCO)

További tartalmak