Musorujsag
Élő Eredmények
 

Messi után Busquets is odabökött a Barca sportigazgatójának

Messi után Busquets is odabökött a Barca sportigazgatójának

m4sport.hu/sport.es
Kedden este a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Barcelona a Napoli vendégségében 1-1-es döntetlent játszott, így az eredmény tekintve jó pozícióból várja a március 18-i visszavágót.

Ennek ellenére főhet a Barcelona edzőjének, Quique Setiénnek, a vezetőknek és a játékosoknak a feje, mert annyi a sérült és eltiltott a csapatban, hogy az első keretet nézve alig lehet pályára küldeni egy kezdőcsapatot.

A nápolyi 1-1 után erre a csapat középpályása, Sergio Busquets is felhívta a figyelmet, aki a mérkőzés folyamán kapott egy sárga lapot – a kiírásban a másodikat – , így a visszavágón ő sem léphet pályára.

Már az ő hiánya is komoly érvágásnak számít a csapat számára, hisz a 31 éves játékos kulcsfigurája a középpályának, aki stabilitást ad a csapatnak, de mellette még a chilei Arturo Vidal is kénytelen lesz kihagyni a Napoli elleni második meccset, egy bután összeszedett piros lap miatt a hajrában.

Ha mindez nem lenne elég, a védelem oszlopának, Gerard Piquének a játéka is veszélybe került, akit sérülés miatt szintén az utolsó pillanatokban kellett lecserélni.

Busquets a megtizedelt keret miatt burkoltan Eric Abidalt okolja.

Eric Abidal (Photo by Quality Sport Images/Getty Images)

„Artuto (Vidal) pirosat kapott, azt meg csak remélem, hogy a Piquével történt dolog csak egy semmiség. Úgy állhatunk a visszavágó elé, hogy annyian vagyunk, amennyien. Kicsi a keretünk. Sajnos a tervezés ilyenre sikeredett. Nincsenek játékosaink, akikkel megfelelően támogathatnánk a támadásokat, kvázi újra kell terveznünk magunkat. ” – célzott finoman a sportigazgató munkájának hiányosságaira.

Nem az első eset, hogy Abidalt egy játékos kritizálja. Ferbuár elején a francia a játékosokat bírálta, hogy a korábbi edző, Ernesto Valverde időszakában nem dolgoztak megfelelő módon, erre a csapat ásza, Lionel Messi reagált keményen a közösségi felületeken, aminek az lett az eredménye, hogy a sportigazgató állása egy hajszálon múlott.

Nem segíti helyzetét, hogy most a gránátvörös-kékek másik alapembere is nekiment.

Borítókép: Felix Brych sárga lapot adott Sergio Busquetsnek, aki így kénytelen kihagyni a Napoli elleni visszavágót eltiltás matt. (Fotó: EPA/CIRO FUSCO)

További tartalmak