Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Lyon nem lesz áldozat Torinóban; Sarri nem azt kapta játékosaitól, amit kért

A Lyon nem lesz áldozat Torinóban; Sarri nem azt kapta játékosaitól, amit kért

m4sport.hu
Gyorsabb labdajáratást és több mozgást várt volna játékosaitól a Lyon–Juventus Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn Maurizio Sarri, míg a franciák önbizalommal telve utaznak Torinóba, ahol nem akarnak áldozati bárányok lenni.

„Az első félidőben egyszerűen túl lassan járattuk a labdát, és a mozgás is kevés volt. Ez megsínylettük, mikor labdát veszítettünk, ráadásul De Ligtet éppen ápolták, amikor a gólt kaptuk. A második félidő, főleg a hajrá már jobb volt, de ezzel nem sokra mész a Bajnokok Ligájában” – fogalmazott Sarri az egygólos, lyoni vereség után.

„Sajnos nem sikerült megértetnem a játékosokkal, hogy gyorsabb játékot várok tőlük, de szerencsére van még 90 percünk, hogy rendbe hozzuk. Őszintén szólva a tegnapi edzésen kétszer olyan gyorsan járt a labda, mint a meccsen. Pedig épp fordítva kellett volna” – tette hozzá a 61 éves mester.

A Lyon oldalán érthetően nagy volt a boldogság az 1-0 után, ám jól tudják a franciák, hogy a java még hátravan, viszont nem áldozati báránynak utaznak majd Torinóba.

„Ez a teljesítmény sokáig velem marad. Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, ennek ellenére fantasztikusan játszottunk. De van hátra még egy mérkőzés, nyugodtnak kell maradnunk. A hazai meccsen minden a helyén volt, de egyelőre semmi nincs lefutva. Ambíciókkal és önbizalommal telve megyünk Torinóba, nem leszünk áldozatok” – nyilatkozta az RMC Sportnak a lefújás után Houssem Aouar, a Lyon középpályása.

Rudi Garcia vezetőedző kollégájához hasonlóan úgy látta, hogy a két félidőben más volt a játék képe.

„Az első félidő gyönyörű volt. Nem csupán hibátlanul védekeztünk, de a játékosok tökéletesen betartották a taktikát. A másodikban már nehezebb dolgunk volt, nem volt nálunk a labda és minden energiánkat a védekezésre kellett összpontosítanunk” – mondta a szakember, aki megjegyezte, a legfontosabb, hogy nem kaptak gólt.

A visszavágót március 17-én 21 órától rendezik.

További tartalmak