Musorujsag
Élő Eredmények
 

Mourinho: Mennünk kell előre, nincs veszítenivalónk

Mourinho: Mennünk kell előre, nincs veszítenivalónk

m4sport.hu/uefa.com
José Mourinho tisztában van vele, hogy sérülésekkel hátráltatott csapata nincs könnyű helyzetben a Leipzig elleni BL-nyolcaddöntő visszavágója előtt, azonban úgy véli, csapata képes arra, hogy megfordítsa a párharc állását.

A Gulácsi Péter fémjelezte RB Leipzig egygólos előnyből várja a lipcsei Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját. A német együttes története során először juthat be a legrangosabb európai kupasorozatban a legjobb nyolc csapat közé. A Lipcse edzője, Julian Nagelsmann tisztában van a találkozó tétjével, de csak a csapatára összpontosít.

„A Tottenham egy jó csapat, sok kiváló játékossal. Különösen veszélyesek a kontratámadásoknál, fontos lesz, hogy ugyanúgy védekezzük le ezeket a szituációkat, mint tettük azt Londonban. Nem foglalkozunk azzal, hogy a Tottenhamnek milyen eredményei voltak az elmúlt időszakban, csak arra összpontosítunk, hogy az első meccset megnyertük. A célunk ezúttal is hasonló.”

A német vezetőedző hozzátette: „Mindig nagyon fontos, hogy legyen egy jó kapusod, mert mikor két kiváló csapat játszik egymással, nagyon kevés lehetőség adódik. Örülök, hogy Gulácsi Pétert a csapatban tudhatom”.

José Mourinho nincs egyszerű helyzetben, hiszen több kulcsjátékosát is nélkülöznie kell sérülés miatt, többek között Harry Kane, Szon Hung Min és Dele Alli sem léphet pályára Lipcsében, ráadásul a hétvégi, Burnley elleni találkozón megsérült Steven Bergwijn is.

„Nincsenek klasszikus befejező csatáraink, akik lecsapnának a tizenhatoson belüli lehetőségekre és gól szereznének, tehát ha uraljuk a játékot sem tudunk könnyen gólt szerezni. Érezzük ezt a nyomást és minden esetben mikor hibázunk, láthatóan megbüntetnek. A fiúk nem ostobák, látják ezeket a gyengeségeket. Össze kell fognunk, mindenkinek nagyszerű teljesítményt kell nyújtania és egységes csapat benyomását kell keltenünk. Mennünk kell előre, mert nincsen veszítenivalónk. Hiszek a játékosaimban, úgy gondolom, képesek vagyunk arra, hogy továbbjussunk.”

A portugál szakember hozzátette, nincs jó periódusban a csapata, azonban a BL kieséses szakaszában aratott győzelem segítségével kilábalhat a gödörből a Spurs.

A Leipzig-Tottenham BL-nyolcaddöntő visszavágóját az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti kedden 21:00-tól. A játéknap másik, Valencia-Atalanta találkozójáról 45 perces összefoglalót láthatnak 23:15-től.

További tartalmak