Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Ilicic egymaga több gólt lőtt a párharc során, mint a teljes Valencia

Az Atalanta első három BL-csoportmeccsét elveszítette, azóta viszont képtelen hibázni. A nyolcaddöntőben gól gazdag meccseken, összesen nyolc gólt rúgva búcsúztatta a Valenciát.

Az Atalanta játékosai összesen nyolc alkalommal örülhetek gólnak a Valencia elleni párharc során. . EPA/UEFA / HO **SHUTTERSTOCK OUT** HANDOUT NO SALES/

Az Atalanta kettős győzelemmel, 8-4-es gólkülönbséggel jutott tovább a Valencia ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A bergamóiak újoncok a BL-ben és legutóbb a Leicester volt képes a legjobb nyolcba kerülni újoncként, még a 2016/17-es szezonban.

Gian Piero Gasperini együttese a Juventus (12-szer), az AC Milan (7), az Internazionale (6), az AS Roma (3) és a Lazio (1) után a hatodik olasz klub, amelyik BL negyeddöntőbe jutott. A párharc összesen 12 gólt hozott, ennél több gól csak kétszer volt az egyenes kieséses szakaszban. 2008/09-ben a Bayern 5-0-ra, majd 7-1-re verte a Sportingot, míg a 2017/18-as szezonban a Liverpool előbb 5-2-re verte a Romát, míg a visszavágón 4-2-re kikapott.

Az Atalanta első olasz csapatként ért el nyolc gólt kieséses BL-párharcban. Úgy pedig még soha nem jutott be csapat a negyeddöntőbe, hogy a csoportkörben az első három meccsét elveszítse!

Bajnokok Ligája történetében mesterhármast már hat játékos is szerzett idegenben, de Josip Ilicic lett az első, aki az egyenes kieséses szakaszban, idegenben négyszer is betalált. Tette mindezt 32 évesen és 41 naposan, ezzel ő lett a legidősebb labdarúgó akinek sikerült négy gólt lőnie.

A szlovén támadó a negyedik Andrij Sevcsenko (Milan) Simone Inzaghi (Lazio) és Marco van Basten (Milan) után, aki négy gólt szerzett olasz csapat színeiben. A spanyolok búcsúztatásához a szlovén középpályás öt góllal járult hozzá, hiszen a 4-1-re megnyert első találkozón is eredményes volt egyszer. Formájáról mindent elmond, hogy legutóbbi 14 mérkőzésen 17 alkalommal talált be.

 

További hírek