Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Tuchel: Időnként szenvedtünk, de igazi csapatként küzdöttünk

A PSG mestere szerint tanultak az elmúlt évek hibáiból, és mindenki alárendelte magát a csapat érdekeinek.

Thomas Tuchel, a Paris Saint-Germain vezetőedzője elmondta, hogy a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágóján, a Borussia Dortmund elleni hazai mérkőzésen csapatként játszottak, így sikerült legyőzniük és kiejteniük német riválisukat.

A PSG rendkívül visszafogott teljesítménnyel 2-1-re kapott ki a párharc dortmundi összecsapásán három héttel ezelőtt, a koronavírus-járvány miatt zárt kapus visszavágón viszont teljesen más arcát mutatta, és a 2-0-s győzelem továbbjutást ért a számára.

A 46 éves Tuchel kiemelte: amikor a csapatot szállító busz megérkezett a stadionhoz, az ott várakozó ultrákkal együtt énekeltek, ami a járművön lévő labdarúgók számára is kiváló hangulatot teremtett, egyben jó pszichés alapot adott az összecsapásra. “Azt akartam, hogy pontosan azzal az energiával lépjünk majd pályára. A mérkőzésen végig úgy játszottunk, mint egy csapat: megbízhatóan és egymást segítve” – nyilatkozta a 46 éves német edző.

A PSG története során hatodszor jutott BL-negyeddöntőbe, legutóbb viszont erre 2016-ban volt példa, mert az elmúlt három kiírásban a nyolcaddöntőben búcsúzott. Presnel Kimpembe, a csapat 24 éves védője elmondta: tanultak a korábban elkövetett hibáikból. “Tavaly szenvedtünk, meg az azelőtti és az azelőtti évben is. Tanultunk a hibáinkból” – mondta.

Lucien Favre, a Dortmund edzője kiemelte: már a mérkőzés elején nehézséget okozott számukra, hogy a PSG nagy nyomás alá helyezte őket. “Bár mezőnyben jól játszottunk, hiányzott a jó befejezés, vagy az utolsó passzoknál hibáztunk. Eközben pedig elkerülhető két gólt kaptunk” – mondta. A német együttes a BL egyenes kieséses szakaszában a legutóbbi tíz mérkőzése közül a nyolcadikat bukta el.

További hírek