Musorujsag
Élő Eredmények
 
×
Élő stream csatornák X

Az Atalanta-Valencia meccs egy biológiai bomba volt - állítja Bergamo polgármestere

Francesco Le Foche, a római La Sapienza Egyetem reumatológiai és orvosbiológiai professzora pár napja arról beszélt, hogy a milánói San Siro Stadionban megrendezett Atalanta-Valencia Bajnokok Ligája mérkőzés komoly hatással volt arra, hogy a koronavírus ilyen mértékben terjedt el Bergamóban. A város polgármestere szerdán megerősítette ezt a vélemény.

Az Atalanta-Valencia Bajnokok Ligája-mérkőzést február 19-én rendezték meg, Milánóban, a bergamói csapat magabiztos 4-1-es győzelmével. Az olasz kutató már a múlt héten beszélt arról, hogy a San Siro a vírus terjedésének az egyik központja lehetett a tartományban, ahonnan később gyakorlatilag Európa szerte elterjedt.

A Lombard tartomány kisvárosának polgármestere sajnálatát fejezte ki, hogy a BL-meccs ilyen hatással lehetett a koronavírus terjedésére.

„Akkor még nem tudtuk, hogy mi történik. Az első olaszországi beteget február 23-án jelentették be. Ha a vírus már előtte is terjedt, akkor az a negyvenezer néző, aki a San Siróban volt, megfertőződhetett. Senki nem tudhatta akkor, hogy a vírus már köztünk van. Rengetegen és csoportosan mentek a mérkőzésre, miközben a koronavírus is közöttük lehetett. Egy igazi biológiai bomba volt az a mérkőzés” – mondta a Marcának adott interjújában Bergamo első embere, Giorgio Gori.

Borítókép: Josip Ilicic (középen) kulcsfigurája az Atalantának, a Valencia elleni is betalált. (Fotó: EPA/PAOLO MAGNI)

További hírek