Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Rummenigge: A koronavírus miatt tíz évig szóba sem kerülhet a szuperliga

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München klubelnöke kizárta annak a lehetőségét, hogy tíz éven belül elinduljon a legjobb európai labdarúgócsapatokat felvonultató szuperliga.

A 64 éves sportvezető – aki játékosként kétszeres aranylabdás és 95-szörös nyugatnémet válogatott volt – a Frankfurter Allgemeine Zeitung lapnak adott interjújában kifejtette: a koronavírus-járvány olyan gazdasági válságot eredményezett a futballban, hogy a szuperliga elindítása most lekerült a napirendről.

Karl-Heinz Rummenigge (fotó: EPA/FRIEDEMANN VOGEL)

„Az ilyen jellegű tervek megvalósítását abszurddá tette a válság. Annak az ötletnek amúgy is csak egyetlen célja lett volna: még több pénzt keresni” – jelentette ki Rummenigge.

Az elmúlt években rendre visszatérő téma volt az európai topklubok között, hogy a Bajnokok Ligája alternatívájaként az ő részvételükkel egy bajnoki rendszert dolgoznak ki. Így annak bevételeiről ők dönthetnének, nem pedig az UEFA.

„Azt tanácsolom, hogy az ilyen típusú kérdésekkel majd akkor foglalkozzunk, ha leküzdöttük a mostani válságot. Abban viszont egészen biztos vagyok, hogy a következő tíz évben nem lesz szuperliga” – nyilatkozta Rummenigge.

Hozzátette, támogatja a jelenlegi európai modell életben tartását, vagyis azt, hogy a hazai bajnokságokból lehet kvalifikációt szerezni az európai kupasorozatokba.

„Talán ez a mostani krízishelyzet kiprovokálja tőlünk, a kluboktól azt, hogy ne hajszoljuk a pénzt olyan nagy lendülettel, ahogyan eddig. De mindenekelőtt azt szeretném, ha be tudnánk fejezni az idényt” – mondta.

További hírek