Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Lyon-Juventus BL-nyolcaddöntőről is állítják, hogy a járvány egyik fészke volt

A Lyon-Juventus BL-nyolcaddöntőről is állítják, hogy a járvány egyik fészke volt

m4sport.hu/A Bola
A francia sajtó már a Lyon-Juventus Bajnokok Ligája-nyolcaddöntővel kapcsolatban is arról ír, hogy a koronavírus terjedésének egyik gócpontja lehetett.

A francia L’Équipe egy orvossal, Marcel Garrigou-Grandchamppal készített interjút, amelyben azt állítja hogy a lyoni a „nulladik-mérkőzése” lehetett a koronavírus ugrásszerű terjedésében.

„A február 26-án rendezett nyolcaddöntőre ezernyi olasz szurkoló érkezett, emellett Lyon környékéről is sokan nézték a helyszínen, amivel sokat tettek a COVID-19 terjedésének előidézésében. Ezt a meccset már nem szabadott volna megrendezni” – állítja az orvos.

Garrigou-Grandchamp megemlítette az Atalanta-Valencia mérkőzést is, amely hasonló módon idézhette elő a vírus robbanásszerű terjedését. A milánói San Siróban rendezett BL-meccsel kapcsolatosan Bergamo polgármestere is azt vallotta, hogy egy „biológiai bomba” volt.

Nem feledte a Paris Saint-Germain és a Dortmund BL-meccsét sem, amelyet ugyan zárt kapuk mögött rendeztek, de a párizsiak szurkolói összegyűltek a Parc des Princes előtt és kívülről buzdították Neymarékat. Az előbbiekhez hasonlóan nagy hibának nevezte a hívek csoportosulását.

Az európai sajtó még egy BL-mérkőzésről ír hasonló okokból: a Liverpoolnak az Atlético Madrid elleni visszavágót már nem szabadott volna közönség előtt megrendezni.

A napokban Jürgen Klopp szavai voltak olvashatóak. A Liverpool mestere a város másik csapatának – Everton – edzőjével beszélt – Carlo Ancelotti – és neki vallotta meg, hogy véleménye szerint „bűncselekmény” volt tömött lelátók előtt lejátszani a meccset.

A két edző egyetértett: hiba volt nézők előtt megrendezni a mérkőzést.

Közzétette: M4Sport – 2020. március 28., szombat

Borítókép: A Lyon-Juventus BL-nyolcaddöntő is gócpontja lehetett a koronavírus elterjedésének. (Forrás: Olympique Lyonnais - facebook)

További tartalmak