Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az Atléti a bajnokság esetleges törlése esetén is ott lehet a BL-ben

Az Atléti a bajnokság esetleges törlése esetén is ott lehet a BL-ben

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
Spanyol sajtóhírek szerint az UEFA biztosította az Atlético Madridot, hogy a La Liga törlése esetén is ott lehet a Bajnokok Ligája 2020/21-es szezonjában.

Az Atléti 27 fordulót követően csupán 6. a La Ligában, ami még cask BL-selejtezőt sem érne, nemhogy automatikus kvalifikációt.

Ha pedig a koronavírus-járvány maitt jelenleg szünetelő szezont végül nem fejeznék be, úgy a kisebbik madridi együttesnek esélye sem maradna, hogy feljebb tornázza magát a tabellán.

Éppen ezért megnyugtatóan hathattak a klubra a COPE értesülései, melyek szerint Diego Simeone együttese biztonságban érezheti a BL-szereplést, ugyanis az UEFA úgy döntött, hogy a csapat a bajnoki helyezésétől függetlenül részt vehet majd az elitliga következő idényének főtáblás küzdelmeiben.

Az Európai Labdarúgó-szövetség azért döntött így, mert a Simeone vezette Atlético Madrid komoly tényező az európai labdarúgásban, lévén az elmúlt években kétszer is – 2014-ben és 2016-ban – BL-döntőt játszott, valamint a mostani kiírásban 3-2-re legyőzte az Anfield Roadon a Liverpoolt, így búcsúztatva a címvédőt.

További tartalmak