Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Ha kell, külföldön fogadja ellenfeleit a BL-ben a PSG

Miután kedden kiderült, hogy Franciaországban augusztusig semmiképp sem indulhat újra a sportélet, biztossá vált, a Ligue 1-t sem fejezik be. A PSG azonban már biztosan érdekelt a Bajnokok Ligája következő körében is, így arra is fel kell készülniük, mi lesz, ha nem játszhatnak Párizsban.

Edouard Philippe francia miniszterelnök befejezettnek nyilvánította a professzionális sportligák 2019/20-as idényét. A labdarúgószövetség jövő héten ül össze, hogy megvitassa, hirdessenek-e a végeredményt, és hogy döntsön a nemzetközi kupaindulókról.

A Paris Saint-Germain 28 forduló után egy meccsel kevesebbet játszva 12 pontos előnnyel vezeti a táblázatot. Lőw Zsolt, a szakmai stáb tagja szerint néhány csapat léte is veszélybe kerülhet a határozat miatt, a klub elnöke azonban megérti a helyzetet. „Tiszteletben tartjuk a francia kormány döntését” – nyilatkozta Nasszer al-Khelaifi, a párizsi RMC Sport csatornának.

Viszont felvetett egy másik problémát, a BL-ét. „Az UEFA döntéséhez alkalmazkodunk a Bajnokok Ligájában” – mondta. Egyelőre még nem tudni, hogyan is folytatódnak majd a nemzetközi kupák, a legutolsó hírek arról szóltak, hogy augusztusban az elmaradt nyolcaddöntők visszavágóival és a további körök megszokott kétmeccses lebonyolításával hiánytalanul érne véget a BL.

Ha viszont még augusztusban sem engedélyezné a francia kormány a sportrendezvényeket, a PSG-nél, és adott esetben az Olympique Lyonnál alternatív megoldást kell találni a hazai találkozókra.

„Ha nem lehetséges Franciaországban, akkor külföldön fogjuk megrendezni. Természetesen a játékosaink és a teljes személyzetünk lehető legbiztonságosabb egészségügyi védelme mellett” – vélekedett a katari sportvezető.

A PSG a Dortmund kiejtésével jutott a nyolc közé, míg a Lyon 1-0-s elényből várja a Juventus elleni torinói visszavágót.

További hírek