Musorujsag
Élő Eredmények
 
Élő stream csatornák X

Az UEFA elveszi Isztambultól a BL-döntőt - sajtóhír

A The New York Times információi szerint az UEFA a Covid–19-világjárvány miatt nem Isztambulban, a tervezett és kihirdetett helyszínen rendezi meg a 2019/20-as Bajnokok Ligája-szezon döntőjét.
Atatürk Olimpiai Stadion, Isztambul EPA/TOLGA BOZOGLU

A lap egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva közölte az információt, hozzátéve, az Európai Labdarúgó Szövetség jelenleg a lehetséges alternatívákat vizsgálja. Spanyol forrást idézve azt is hozzáteszik, esélyes, hogy Lisszabon lesz a befutó.

A Bajnokok Ligája küzdelmei márciusban, a nyolcaddöntő közepén szakadtak meg és jelenleg a folytatás dátumáról sincs hivatalos döntés, a tervek szerint augusztusban térne vissza a BL és az EL kieséses szakasza.

A The New York Times úgy tudja, június 17-én lesz hivatalos döntés az UEFA részéről. Ha a BL-döntőt valóban elveszik a törököktől, egy későbbi BL-döntő megrendezését kaphatják cserébe. Az EL-fináléra a lengyel Gdansk városát jelölték ki.

A koronavírus-járvány miatti korlátozások, az országok közötti mozgás nehézsége miatt nem kizárt, hogy az UEFA egy helyszínen bonyolítaná le a BL és EL kieséses szakaszát, ami akár a döntőre kijelölt új helyszín lehet. Természetesen az újrainduló bajnokságokban már ismert körülmények, tehát zárt kapuk mögött és szigorú egészségügyi előírások mellett.

További hírek