×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

A BL-szezon végéig nem adná vissza a kölcsönjátékosokat a Bayern edzője

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője szeretné a keretben tartani az együttes három kölcsönjátékosát a labdarúgó Bajnokok Ligája-szezon végéig.

A bajorok kedden 1–0-s brémai győzelmükkel megvédték bajnoki címüket a Bundesligában, amelyben még két forduló vár a csapatra. A júliusi szünetet követően viszont lesz még feladatuk az európai kupasorozatban, ahol a befejezés a világjárvány miatt augusztusra csúszott. A Bayern először a nyolcaddöntő visszavágóján a Chelsea-vel találkozik, amelyet az első meccsen vendégként győzött le 3–0-ra.

Hansi Flick (Fotó: EPA/Lukas Barth-Tuttas)

Flick a most foglalkoztatott kerettel számol még az augusztusi összecsapásokon is, annak ellenére, hogy a kölcsönjátékosokkal június végén lejár a szerződésük. „Azt szeretném, hogy a BL-ben azok a játékosok álljanak a rendelkezésre, aki itt kezdték a szezont. Remélem, hogy még a kölcsönjátékosaink is ott lehetnek velünk” – mondta a szakember.

A bajoroknál jelenleg három ilyen játékos van: a brazil Philippe Coutinho az FC Barcelonától, a horvát Ivan Perisic az Internazionalétól, míg a spanyol Álvaro Odriozola a Real Madridtól érkezett kölcsönbe tavaly nyáron, és az akkor kötött megállapodás értelmében június 30-ig tartoznak a müncheniek kötelékébe. Az eset pikantériája, hogy a két spanyol együttes – a bajorokhoz hasonlóan – ugyancsak érdekelt még a BL-ben, és várja a nyolcaddöntő hivatalosan még ki nem hirdetett helyszínen és időpontban megrendezésre kerülő visszavágóját.

Philippe Coutinho (Fotó: EPA/Armando Babani)

A védő Odriozola kiegészítő embernek számít, csupán nyolc tétmeccsen kapott lehetőséget a bajoroknál, viszont a középpályás Coutinho 32 találkozón kilenc góllal és nyolc gólpasszal segítette a csapatot, a csatár Perisic pedig 29 összecsapáson hat alkalommal volt eredményes és adott nyolc gólpasszt.

További hírek