Musorujsag
Élő Eredmények
 

Bajnokok Ligája döntőtorna: karanténba kell-e vonulnia az angol csapatoknak Lisszabonban?

Bajnokok Ligája döntőtorna: karanténba kell-e vonulnia az angol csapatoknak Lisszabonban?

m4sport.hu/O Jogo
Az angol kormány kiadta annak az 59 országnak a listáját, amelyek a koronavírus-világjárvány ellenére turisztikai szempontból nem veszélyesek állampolgáraik számára, Portugália nem szerepel ezek között. Ez azt jelenti, hogy a rendelkezés szabályait követve az Egyesült Királyságból érkező embereknek Portugáliába érkezve kötelező megtartani a 14 napos karantént, ami érintheti a Chelsea és a Manchester City csapatát a Bajnokok Ligája végső fázisában, a lisszaboni tornán.

Márciusban a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a Bajnokok Ligája küzdelmeit a nyolcaddöntő szakaszában. Vannak csapatok, amelyek már kiharcolták a helyüket a legjobb nyolc között (Atalanta, PSG, Leipzig, Atlético Madrid), de négy párharc még nyitott, kettőben angol csapatok is érdekeltek, a Chelsea és a Manchester City.

A londoni Kéket a BL-nyolcaddöntő első mérkőzésén, hazai pályán kaptak ki a német bajnok Bayern Münchentől 3-0-ra, így Frank Lampard csapatának nagyon kicsi az esélye, hogy eljusson a lisszaboni nyolcas döntőig.

A Pep Guardiola vezette Man City viszont kényelmes pozícióból várhatja a Real Madrid elleni visszavágót, hiszen az első meccsen 2-1-es győzelmet aratott a Santiago Bernabéu Stadionban, így fél lábbal a nyolc között, Lisszabonban érezheti magát a gárda.

Az angol kormány döntéséről az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) is értesült, amely azonnal felvette az érintett országok kormányával a kapcsolatot, kedden a portugál Lusa-hírügynökség arról számolt be, hogy a portugál és a brit kormány közösen dönti el a sorsát a nyolcas döntőbe jutó angol csapat(ok)nak.

A rendelkezés július 10-én lép életbe, a lisszaboni BL nyolcas döntő augusztus 12-én kezdődik, de az sem kizárt, hogy a nyolcaddöntő visszavágóinak is a portugál főváros ad otthont, ezeket a mérkőzéseket augusztus 7-8-án rendezik meg. Az UEFA pénteken jelenti be hivatalosan, hogy a mérkőzéseket a hazai csapatok saját pályájukon rendezhetik-e meg, vagy már Lisszabonban kell lejátszani.

A Chelsea és a Manchester City sorsa tehát a brit és a portugál kormány kezében van a karantént illetően. Olyan szempontból mindenképpen hátrányban lehet a két klub, hogy ha a kereteknek és a csapatokhoz tartozó stáboknak nem is kell karanténba vonulnia, a szurkolókra nem számíthatnak, mert rájuk nem vonatkozik a szabály feloldása.

Borítókép: Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere (EPA/Frank Augstein)

További tartalmak