Musorujsag
Élő Eredmények
 

Az Atléticóval találkoznak Gulácsiék a BL-negyeddöntőben

m4sport.hu/mti
A Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig az Atlético Madriddal találkozik a nyolc között a labdarúgó Bajnokok Ligája liszaboni végjátékában.

Az Atalanta, az Atlético Madrid, a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig, valamint a Paris Saint-Germain már az előtt biztosította helyét a legjobb nyolc között, hogy a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették volna a küzdelmet. A nyolcaddöntőben hátralévő négy visszavágót, a Manchester City–Real Madrid (az első meccsen 2–1), a Bayern München–Chelsea (3–0), a Juventus–Lyon (0–1) és a Barcelona–Napoli (1–1) találkozókat az eredetileg is pályaválasztó együttesek otthonában játsszák le, augusztus 7-én vagy 8-án.

A pénteki sorsolás egyik érdekessége az volt, hogy a koronavírus-járvány előtt már nyolc közé jutott csapatok kerültek össze egymással, azaz az RB Leipzig és Atléticóval, az Atalanta pedig a Paris Saint-Germainnel.

A másik két párharcban olyan együttesek találkoznak majd egymással, ahol még a nyolcaddöntők visszavágóit is le kell játszani. Utóbbi ág különösképpen kegyetlen, hiszen a 13-szoros győztes Real Madrid és a tavalyi angol bajnok Manchester City párharcának továbbjutója az olasz bajnok Juventus és az Olympique Lyon különcsatájának győztesével, míg a spanyol bajnoki címvédő FC Barcelona és a Napoli összecsapásának továbbjutója valószínűleg a német bajnok Bayern Münchennel találkozik. A Real Madrid 2-1-es hazai veresége után látogat majd az Etihad Stadionba, míg a Juventusnak minimális (1-0-s) hátrányt kellene ledolgoznia hazai pályán. A Barcelona 1-1-es idegenbeli döntetlen után látja vendégül a Napolit, míg a Bayern vendégként nyerte 3-0-ra a Chelsea ellen az első felvonást, így ott a visszavágó formalitásnak ígérkezik.

A koronavírus-járvány miatt egy rendhagyó „tornán” dől el a BL idei bajnokának kiléte. A továbbjutókról a negyed- és az elődöntőben is egymeccses párharcok döntenek. A portugál fővárosban auguasztus 12. és 15. között rendezik meg a négy negyeddöntőt, majd 18.-án és 19.-én az elődöntőket. A finálé augusztus 23-án lesz.

BL-nyolcaddöntő, visszavágók
augusztus 7., 21.00
Man. City–Real Madrid (2–1) – élőben az M4 Sporton
Juventus–Lyon (0–1)
augusztus 8., 21.00

Barcelona–Napoli (1–1) – élőben az M4 Sporton
Bayern München–Chelsea (3–0)

A BL-negyeddöntő párosításai
augusztus 12., 21.00
Atalanta – Paris Saint-Germain
augusztus 13., 21.00
RB Leipzig – Atlético Madrid

augusztus 14., 21.00
Barcelona/Napoli – Bayern München/Chelsea
augusztus 15., 21.00
Manchester City/Real Madrid – Juventus/Lyon

Az elődöntőben
augusztus 18., 21.00
RB Leipzig/Atlético Madrid – Atalanta/Paris Saint-Germain
augusztus 19., 21.00
Manchester City/Real Madrid/Juventus/Lyon – Barcelona/Napoli/Bayern München/Chelsea

A sorsolást Paulo Sousa, a Videoton korábbi portugál vezetőedzője végezte el, aki a Juventusszal és a Dortmunddal is megnyerte a Bajnokok Ligáját.

További tartalmak