Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Man City fellebbezését elfogadták, Lineker a következményeket firtatja

A Man City fellebbezését elfogadták, Lineker a következményeket firtatja

m4sport.hu/manchestereveningnews.co.uk
Az Európai Labdarúgó Szövetség elfogadta a Manchester City fellebbezését, így az angol klubot mégsem tiltja el két évre az európai porondról, a harmincmillió eurós pénzbüntetést pedig tízmilliósra csökkentette.

A Match of the Day szakkommentátora, Gary Lineker, aki aktív játékosként a Leicester, az Everton a Barcelona és a Tottenham kiváló csatára volt, kétségekkel fogadta a Sportdöntőbíróság döntését.

Az UEFA február 14-én kétéves kizárással sújtotta a Manchester Cityt, mert nem tartotta be az európai szövetség által előírt gazdasági fair play-szabályokat. Az angol klub vezetősége fellebbezést nyújtott be az ítélet ellen, amelyet hétfőn délelőtt elfogadott a Nemzetközi Sportdöntőbíróság, amely a kizárás eltörlése mellett a pénzbírságot is enyhítette.

Gary Lineker Twitter-oldalán reagált a délelőtti döntésre, amely véleménye szerint komoly károkat okozhat.

„A Manchester city kizárását eltörölték. Pénzbüntetést így is kell fizetni, de ez egy hatalmas diadal a klubnak. Az már nehezebb elképzelni, hogy az UEFA gazdasági fair play-szabályzata hogy élheti ezt túl, egyáltalán maga az UEFA túlélheti-e a következményeket?” – fogalmazta nem túlzottan derülátón, kifejezetten rosszallóan a legendás angol.

Javier Tebas, a spanyol La Liga elnöke úgy gondolja, hogy a Nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) nem feltétlenül a megfelelő szerv ahhoz, hogy egy olyan horderejű kérdésről döntsön, mint a Manchester City kizárásának ügye.

„Szükségesnek tartom újraértékelni azt, hogy valóban a CAS lenne a megfelelő szervezet ahhoz, hogy a labdarúgás intézményesített kérdéseiről döntsön? Svájcnak nagy bírósági történelme van, de a CAS nincs a megfelelő szinten” – véli Tebas, aki az egyik legnagyobb kritikusa annak, amit az elmúlt éves során a Manchester City és a Paris Saint-Germain tett, véleménye szerint sokszor megszegve az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) által előírt gazdasági fair play-szabályokat.

Borítókép: Gary Lineker (Forrás: demelza.org.uk)

További tartalmak