Musorujsag
Élő Eredmények
 

24 hely már elkelt a 2020/21-es Bajnokok Ligája csoportkörében

m4sport.hu
A Premier League szombati zárófordulója után a 2020/21-es Bajnokok Ligája-szezon 32-es főtábláján már elkelt a kiadó helyek 75%-a, köztük mind a 16 topligás induló ismert már.
MTI/EPA/Salvatore Di Nolfi

A 4 kiemelt liga (angol, német, olasz, spanyol) közül a Serie A ugyan még nem fejeződött be, az első négy helyezett kiléte már matematikailag is biztossá vált.

Még 8 hely kiadó: az augusztusban befejeződő BL- és EL-döntőtorna győztesei is automatikusan bejutnak a csoportkörbe, illetve további hat hely keresi gazdáját a selejtezőben, amelyben a magyar bajnokságot a Ferencváros képviseli majd.

A már biztos BL-csoportkörös csapatok a 20/21-es szezonban (24):
Spanyolország: Real Madrid, Barcelona, Atlético Madrid, Sevilla
Anglia: Liverpool, Manchester City, Manchester United, Chelsea
Olaszország: Juventus, Inter, Atalanta, Lazio
Németország: Bayern München, Dortmund, RB Leipzig, Mönchengladbach
Franciaország: Paris Saint-Germain, Marseille
Oroszország: Zenit, Lokomotiv Moszkva
Portugália: Porto
Belgium: Club Brugge
Ukrajna: Sahtar Donyeck
Törökország: Istanbul Basaksehir

Amennyiben a 19/20-as BL-döntőt egy olyan csapat nyeri, amely bajnoki helyezése alapján is kvalifikált a főtáblára, a 11. helyen rangsorolt holland liga első helyezettje (delegáltja) lesz biztosan csoportkörös.

Ha a 19/20-as EL-döntőt egy olyan csapat nyeri, amely bajnoki helyezése alapján is kvalifikált a főtáblára, a francia bajnokság harmadik helyezettje (Rennes) lesz biztosan csoportkörös.

A Serie A-ban összejöhet egy olyan extrém forgatókönyv, amely végén a negyedik helyezett az EL-főtáblán találja magát. Ehhez az kell, hogy a Napoli megnyerje a BL-t, a Roma pedig az EL-t. Mindkettőért BL-csoportkör jár, viszont egy nemzet maximum öt klubot delegálhat a csoportkörbe. Mivel a bajnokságban sem a Roma, sem a Napoli nem végezhet BL-indulást érő helyen, igen valószínűtlen kettős győzelmük esetén az olasz negyedik nem indulhatna a BL-ben.

További tartalmak