Musorujsag
Élő Eredmények
 

A Messi-faktorban bízhat a Barcelona a Napoli elleni BL-meccsen

m4sport.hu | Szerző: Pollák Márton
A hatszoros aranylabdás csillag az elitliga számára legkedvencebb szakaszában bizonyíthatja újra zsenialitását.

A Barcelona–Napoli Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágóját szombaton (augusztus 8.) 21 órától az M4 Sport és az m4sport.hu közvetíti élőben.

Lionel Messi 2005-ös BL-debütálása óta 141 meccsen 114 gólt jegyez az elitligában (csak Cristiano Ronaldo előzi meg, ő 128-az szerzett), ahol a szombati ellenfél, a Napoli – amely hazai pályán 1-1-re végzett a Barcával – szerencsétlenségére a kedvenc periódusa, a nyolcaddöntők visszavágói következnek: az argentin csillag 14 meccsen 19-szer volt eredményes (gólátlaga 1,35 gól/meccs) – írja a Sport.

Messi egyébként az elődöntők második meccsét leszámítva (7 találkozón nem talált a kapuba) a BL minden fordulójában gólt szerzett.

Külön nehézséget jelenthet a Napolinak, hogy a Barca hazai pályán játszik majd, ugyanis a katalánok csapatkapitánya 66 BL-összecsapáson 67-szer talált be a Camp Nouban. Ezen meccsekből 50-et meg is nyert a csapat, amely azonban történetét és a közelmúltat tekitve sem brillírozik az olasz ellenfelekkel szemben.


Ha ehhez hozzátesszük, hogy az amúgy egész szezonban hektikusabb Barcelona a koronavírus-járvány miatti leállás óta különösen nincs jó formában, akkor azért lehet keresnivalója a nápolyi alakulatnak. Annál is inkább, mert a pályán mutatott gyengébb játék mögött – Messi önkritikusan el is mondta, gyenge csapatnak tartja magukat – komolyabb morális problémák húzódnak: a futballisták sem Quique Setién vezetőedzővel és stábjával, sem a Josep Bartomeu elnök által „fémjelzett” vezetéssel nem szimpatizálnak igazán, s csak hab a tortán, hogy a morál nyilván nem szökött az egekig attól sem, hogy az ősi rivális Real Madrid hátrányból tornázta fel magát és nyerte meg a bajnokságot.

 

További tartalmak