Musorujsag
Élő Eredmények
 

CR7 a Lyonnak lőtt góljaival Hirzer Ferenc 94 éves csúcsát döntötte meg

CR7 a Lyonnak lőtt góljaival Hirzer Ferenc 94 éves csúcsát döntötte meg

m4sport.hu
Hiába nyert Cristiano Ronaldo duplájával a Juventus 2-1-re, a francia Lyon idegenben szerzett góljának köszönhetően a nyolc közé jutott a Bajnokok Ligájában. A kiesés bosszanthatta a portugált, annak viszont örülhet, hogy újabb rekordokat döntött meg.

Az egyik egy magyar labdarúgóhoz kötődik, Hirzer Ferenchez, aki 1925 és 1927 között volt a Juventus támadója. A 33-szoros magyar válogatott csatár első torinói évében olasz bajnok és gólkirály lett. A szezon folyamán összesen 35 gólt szerzett a zebracsíkos mezben. Ilyen sok gólt azóta sem szerzett a torinói csapatnál. Eddig!

A 35 éves Cristiano Ronaldo ezt a 94 éves csúcsot döntötte meg a Lyonnak lőtt büntetőjével, majd ezt megfejelte egy agy góllal, így 37 találatot jegyez a 2019/20-as szezonban.

Nem ez az egyedüli rekord, amit magáénak tudhat a portugál a mérkőzés után. A Bajnokok Ligája kieséses szakaszában eddig 67 gólt jegyez, ennyit még senki nem szerzett rajta kívül. Hogy ez mekkora teljesítmény, azt jól mutatja, hogy a BL kieséses szakaszában alig pár klub mondhatja el, hogy több gólja van, mint amennyit a luzitán támadó magában szerzett. Nevezetesen a Milan, a Liverpool, a Chelsea, a Juventus, a Manchester United, a Bayern München és a Real Madrid.

A BL-ben összesen 130 gól áll a neve mögött, pontosan annyi, amennyit az Atlético Madrid összes szerzett a kiírás történetében.

Az Olympique Lyonnais nem tartozik Ronaldo kedvenc ellenfelei közé. A portugállal utoljára a 2009/10-es szezonban esett meg, hogy nem jutott a negyeddöntőig a BL-ben. Akkor a Real Madrid színeiben esett ki a legjobb 16 között, az ellenfél abban az esetben is a francia csapat volt.

Borítókép: Cristiano Ronaldo (Fotó: EPA/ALESSANDRO DI MARCO)

További tartalmak