×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Bombaformában a Bayern, nem lenne meglepetés, ha a döntőig masírozna

Hansi Flick, a Bayern München vezetőedzője. EPA/PHILIPP GUELLAND
Szombaton este a spanyol Barcelona és a német bajnok Bayern München jutott a Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé, ahol a negyeddöntőben egymással néznek farkasszemet.

A Barcelona az olasz Napolit ejtette ki a nyolcaddöntőben. A Nápolyban elért 1-1-s döntetlent követően a visszavágón a Camp Nouban magabiztos játékkal 3-1-s győzelmet arattak Messiék.

A játéknap másik mérkőzésén a Bayern München igazi erődemonstrációt mutatott a felemás, de összességében jó szezont futó Chelsea-vel szemben. Már Londonban is 3-0-ra nyert Hans-Dieter Flick csapata, de hazai környezetben sem adta alább 4-1-s diadalával, 7-1-s összesítéssel.

Hogy ez mekkora fegyvertény, jól mutatja, hogy a londoni csapat a BL kieséses szakaszában korábban sosem esett ki ilyen csúnya összesítéssel, a legnagyobb különbség három gól volt.

Lewandowskiék eddig a szezonban az összes BL-mérkőzésüket megnyerték (8 meccs). Ennél jobb mutatóval csak a Barcelona rendelkezik a kiírás történetében: a 2002/03-as szezonban a katalánok kilenc mérkőzést nyertek zsinórban, akkor a Juventus állította meg a gránátvörös-kékeket a negyeddöntőben.

A csapat klubcsúcsot is megdöntött a szezonban Hansi Flick vezetésével, egymást követő 18 győzelemmel tétmérkőzésen.

A másodedzőből vezetőedzővé avanzsált Flick a BL-ben is elképesztően teljesít, hiszen elmondhatja magáról, hogy első öt mérkőzését megnyerte a ligában. erre csupán két edző volt képes korábban: az olasz Fabio Capello a Milan élén az 1992/93-s szezonban, illetve a francia Luis Fernández 1994/95-ben a PSG élén. Sorolhatnánk az edzőket, akik erre nem voltak képesek, pedig sztáredzőknek nevezik őket.

A Bayern és a Barcelona augusztus 14-n mérkőzik meg egymással a negyeddöntőben a lisszaboni nyolcas tornán. Mindkét csapat 18-szor volt képes eljutni a negyeddöntőig a Bajnokok Ligájában, ami csúcsnak számít, a harmadik a rangsorban a Real Madrid, amely 16-szor jutott a nyolc közé.

Korábban négyszer találkoztak egymással a csapatok az európai kupákban a kieséses szakaszban, ebben az összevetésben 2-2 az állás.

A Barca a 2008/09-es szezonban a BL-negyeddöntőben, illetve 2014/15-ben a BL-elődöntőben bizonyult jobbnak a bajoroknál. A Bayern az 1995/96-s UEFA Kupa-elődöntőben és a 2012/13-s BL-elődöntőben ejtette ki a katalánokat.

Hogy ki nyer 14-én, nehéz lenne megmondani, de a pillanatnyi forma alapján a német bajnok tűnik esélyesebbnek, ezt a fogadóirodák is alátámasztják.

Az elődöntőben a Manchester City-Lyon párharc győztese lehet az ellenfele a bajor csapatnak. Egyik csapatot sem szabad félvállról venni, hiszen a franciák a Cristiano Ronaldóval felálló Juventus búcsúztatták, a Pep Guardiola vezette angolokat pedig az egyik legnagyobb esélyesnek tartják a szakértők a BL-ben.

Viszont, ha megmarad a lendülete Hansi Flick legénységének, a City sem legyőzhetetlen.

További hírek