×
Élő stream csatornák X

Bajnokok Ligája

Német kapusok párharca a BL-negyeddöntők csúcsmeccsén

Mindkét játékos úgy érzi, jelenleg ő a legjobb német kapus. most épp egymás ellen bizonyíthatnak.

A Bajnokok Ligája negyeddöntői közül egyértelműen a Barcelona – Bayern München összecsapás számít a legnagyobb rangadónak. A két top klub összecsapása mellett a két kapus személye miatt is érdekes meccs lesz, hiszen mindkét gárdában német válogatott kapus véd. A bajoroknál Manuel Neuer míg a katalánoknál Marc-André ter Stegen az első számú hálóőr.

Leginkább kettejük között kell döntenie Joachim Löw német szövetségi kapitánynak, amikor összeállítja a válogatott kezdőjét. Ez nem egyszerű, hiszen mindkét játékos úgy véli, Németországban ő a legjobb a posztján.

Neuer az idei szezonban 48 mérkőzésen védte a Bayern kapuját, ezeken 47 gólt kapott, 15 meccset hozott le kapott gól nélkül. Riválisának 45 meccsen 42 kapott gól mellett 17-szer sikerült megóvnia a kapuját az ellenféltől.

Marc-Andre ter Stegen, a Barcelona német kapusa. EPA/ALEJANDRO GARCIA

A Bayern 1-eséről köztudott, hogy szeret amolyan söprögetőt játszani, ennek köszönhetően 61 alkalommal ért labdához a büntetőterületen kívül, míg Ter Stegennél ez a szám csak 31. Ugyanakkor meccsenként körülbelül ugyanannyi alkalommal értek labdához kézzel vagy lábbal.

Csapatszinten eddig egyértelműen Neuer teljesített jobban, hiszen megnyerte a német bajnokságot és a Német Kupát, míg riválisa csak egy bajnoki ezüstérmet és egy kupa negyeddöntőt tud felmutatni.

Mindkettejüket a világ legjobbjai között tartják számon, nem véletlen, hogy a német sajtó többnyire a Ronaldo/Messi párhuzamot veszi elő velük kapcsolatban, hiszen mindkét játékos mellett számos érv szól. Ugyanakkor az egymeccses negyeddöntőben egyetlen hibájuk végzetes lehet, ami után talán még nehezebb lesz majd Löwnek döntenie.

A szombati, lisszaboni találkozót az M4 Sport és az m4sport.hu élőben közvetíti.

További hírek