Musorujsag
Élő Eredmények
 

Véget vetett az Atalanta álmainak a 90. percben még kiesésre álló PSG

Véget vetett az Atalanta álmainak a 90. percben még kiesésre álló PSG

M4 Sport/mti
Elképesztő végjátékkal jutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe a 90. percben még kiesésre álló, de a rendes játékidő hosszabbításában 2-1-re fordító Paris Saint-Germain az Atalanta ellen.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő:

Atalanta (olasz) – Paris Saint-Germain (francia) 1-2 (1-0)
gólszerzők: Pasalic (27.), illetve Marquinhos (90.), Choupo-Moting (93.)

A mérkőzést határozottan az Atalanta kezdte jobban – bár a 3. percben Neymar hibázta el a legnagyobb ziccert –, a párizsiak kapusának több nagy bravúrt is be kellett mutatnia, hogy ne kerüljön hátrányba a PSG, de Pasalic lövésénél már ő is tehetetlennek bizonyult. A vezetés után a francia bajnok magához ragadta a kezdeményezést, azonban többek között azért sem sikerült betalálnia, mert az egyébként kimagasló Neymar később is óriási helyzetekben tévesztett csúnyán célt.

A második játékrészben egyre nyomasztóbb fölényben játszott a PSG, a tizenhatos előterében viszont elfogyott az elképzelés a franciák játékából.Ezen még az sem tudott változtatni, hogy a sérüléséből felépülő Kylian Mbappé beállt a 60. percben. Marco Sportiellónak ugyan kellett alkalmanként hárítania, de igazán nagy bravúrra nem volt szüksége, köszönhetően az önfeláldozó védőknek is, akik számos próbálkozást blokkoltak, illetve a hajrában szabálytalanságokkal törték meg a rivális lendületét.

Amikor már úgy tűnt, kihúzza az Atalanta a végjátékot, akkor az üresen maradó Marquinhos elé csorgott a labda egy beadásnál, a brazil játékos pedig nem hibázott. Az egyenlítéstől megzuhant az Atalanta, amely egy hasonló akció végén újabb gólt kapott, így véget ért a menetelése a BL-ben, amelynek második négy közé jutott újonc csapata lehetett volna a Villarreal 2006-os bravúrja után.

(fotó: EPA/David Ramos)

A PSG a csütörtöki RB Leipzig-Atlético Madrid összecsapás győztesével találkozik a fináléba kerülésért jövő kedden.

további negyeddöntők:
csütörtök:
RB Leipzig (német)-Atlético Madrid (spanyol) 21.00 (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu)
péntek:
FC Barcelona (spanyol)-Bayern München (német) 21.00 (ÉLŐ: M4 Sport, m4sport.hu)
szombat:
Manchester City (angol)-Olympique Lyon (francia) 21.00

További tartalmak