Musorujsag
Élő Eredmények
 

Tuchel: Megérdemeltük a továbbjutást

Tuchel: Megérdemeltük a továbbjutást

MTI
A Paris Saint-Germaint irányító Thomas Tuchel szerint felejthetetlenre sikerült a klub 50. születésnapja azzal, hogy csapata 2-1-re nyert szerdán az Atalanta ellen a Bajnokok Ligája lisszaboni negyeddöntőjében.

„Képzeljék el, mi lett volna, ha két lábam van! Lehet, hogy láttak volna 40 métert sprintelni” – mondta a találkozó utáni sajtótájékoztatón a német szakember arra utalva, hogy egy edzésbaleset miatt bal lába jelenleg be van gipszelve, a mérkőzést épp ezért egy hűtőládán ülte végig.

Tuchel hozzátette, a PSG számára így emlékezetesre sikerült a klub alapításának 50. évfordulója, melyet épp szerdán ünnepelt.

„Megérdemeltük a továbbjutást” – mondta Tuchel, aki ugyanakkor elismerte, a késői gólokhoz szerencsére is szükségük volt. Meglátása szerint a sérülés után visszatért Kylian Mbappé beállása rengeteget lendített együttese játékán, a brazil Neymart pedig annak ellenére dicsérte, hogy a támadó a mérkőzés elején több nagy helyzetet is elpuskázott.

„Nehéz volt felkészíteni a csapatot, nem volt ritmusunk, mert nem játszottunk mérkőzéseket, de az utolsó napokban éreztem az elhivatottságot és a lelkesedést a játékosokon, ráadásul az edzésmunkánk is kiemelkedő volt” – utalt arra a szakember, hogy a francia bajnokságot lefújták, így a párizsiak csak két találkozóval, az egyaránt megnyert Francia Kupa-, illetve ligakupadöntővel készültek a BL-re.

Gian Piero Gasperini megköszönte játékosainak az egész éves munkát (Fotó: EPA/Rafael Marchante / POOL)

A BL-újonc Atalantát irányító Gian Piero Gasperini arról beszélt, büszke csapatára, ugyanakkor nagyon sajnálja, hogy két ilyen kései gól jelentette számukra a végállomást.

„Sokáig úgy tűnt, megcsináljuk, továbbjutunk, de így sem tudok mást tenni, mint megköszönni a fiúknak az egész éves munkát” – mondta Gasperini, aki kiemelte, Európa legerősebb együtteseivel találkoztak a BL-ben, szerdán pedig Mbappé beállítása döntő volt. „Mindent megtettünk, amit csak tudtunk, ki-ki mérkőzést vívtunk velük, nehéz lett volna ennél többet tenni”.

A bergamóiak Mario Pasalic 27. percben szerzett találatával egészen a 90. percig vezettek, ekkor Marquinhos egyenlített, majd a rendes játékidő hosszabbításában Eric Choupo-Moting a párizsiak továbbjutást jelentő találatát is megszerezte.

A PSG története során másodszor – 1995 óta először – jutott elődöntőbe a Bajnokok Ligájában. A párizsiak a négy között a csütörtök esti Atlético Madrid-RB Leipzig összecsapás győztesével találkoznak jövő kedden.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

A koronavírus döntötte el a Bajnokok Ligája-előselejtező fináléját
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) szerdai döntése értelmében a Linfield játék nélkül nyerte meg a Bajnokok Ligája-előselejtező döntőjét, amelyet kedden azért nem tudtak lejátszani, mert a Drita két játékosa is pozitív koronavírustesztet produkált, így a svájci hatóságok karanténba helyezték az egész csapatot.
Bajnokok Ligája